nedjelja, 10. siječnja 2016.

Diorskin Forever Flawless Perfection Fusion Wear Makeup / alitiga TEKUĆI PUDER




Došao je napokon taj dan, da se obračunam s najskupljim puderom u kolekciji i da napokon iznesem dugoočekivane dojmove. Odmah na početku da se ispričam za nepostojanje fotki same kutijice, ali mali ih se dohvatio prije nego što su dočekale slikanje. Tako da nema ni fotke sastojaka. Imate po netu pa gledajte. Al opet, što će vam to kad ionako nećete kupovat ovaj puder nakon pročitane recenzije.


Inače nemam baš običaj prepisivati tvrdnje i mantre proizvođača jer mi je uglavnom tlaka, no u ovom slučaju ću to učiniti, jer ovo je fensi shit i zaslužuje to, iako ne zaslužuje cijenu od 325 kn (toliko sam platila komad preko feelunique.com)


Generalni opis: "Long-wear sophistication: the flawless perfection of a matte complexion."

Ummmm... Ne.

Kaže čika Dior 'vako: "The incredibly sensuous texture blends with the skin for an utterly flawless complexion with all-day staying power. At the heart of the formula, a unique Skincare Essence identifies the specific needs of the skin upon application and targets them all day long. Its encapsulated mattifying and moisturizing ingredients deliver joint and continuous action for custom skincare."

Ovaj puderčić je kao namjenjen svim tipovima kože. Jer on se jelte, PRILAGOĐUJE (što ima faking nanobote u sebi!?) Hm da. Istina je, dakako, negdje skroz daleko. Svjetlosnim miljama daleko. I ove nebuloze o "skin essence-u" vrijeđaju bogato naslijeđe korejske kozmetike. 



Da ne mislite da sam ga kupila zbog marketinške spike ili marke - nisam. Kupila sam ga po preporuci jedne sjajne vizažistice kao prvi i univerzalni puder za u kit, za potrebe šminkanja drugih. Ispostavilo se da nije loš za suhu kožu preko bogate hidratacije i Illamasqua Satin primera. Kod tako našminkanih teta, puder je držao dost' dobro, međutim na mojoj masnoj i rodičinoj mješovitoj je debelo podbacio, ali se nije baš proslavio ni na zreloj koži.


Odmah po nanošenju, to bude fini polumat finiš, jest. I krasno se nanosi. Vrlo je lagan i prozračan dok aplikacija traje, no nakon nekog vremena gubi se svaka naznaka nečega što bi moglo biti mat i prelazi u faking jebeni glossy finiš.


Od onoga što sam isprobala, najbliži je Vichy Teint Ideal tekućem puderu, iako je Diorskin Forever nešto gušće teksture i nema onaj alkoholni zadah. Inicijalni finiš je u oba slučaja polumat, te se slično hvataju za suha područja i ljuskice. Dior puno bolje izgleda kad se tek nanese i ima nešto bolje prekrivanje, a slično se ponašaju i nakon cca 3-4 sata, kad počinju gubiti tu svoju početnu svježinu. Kod Vichy pudera to nije toliko uočljivo, jer ima slabije prekrivanje i ne nakuplja se u boricama, ali Dior Forever je jebena noćna mora.
Nakon svega 2-3 sata, bez obzira na fiksiranje Artdeco Fixing puderom, on jednostavno odlazi s lica. Preslikava se na mobitel, na papir od sendviča, na ruku... Ne daj bože ako me zasvrbi iznad obrve, a božesačuvaj ako imam tamniji lak na noktima. U tom slučaju vidim cijeli sloj pudera kako ostaje na noktu, a nestaje sa čela.
Nadalje, nakon 5-6 sati, puder na licu izgleda kao da se zgrušao. Ok, možda malo pretjerujem, ali zbilja, na mojoj masnoj koži ne izgleda dobro. Kako se to kaže; izgleda "cakey" - pore su veće i izgledaju nabubreno zbog sjaja koji se stvara na koži. Miješanjem s mojim sebumom (koji se luči u većoj mjeri nego inače) nastaje neki hibrid nečega, i izgledam 10 godina starije. Eventualna dehidrirana područja bivaju apsolutno naglašena, a djelovi oko nosa, brade i čela, tamo gdje su pregibi kože i gdje se prve bore formiraju, ovaj puder nalazi prikladan smještaj.
Čak mu ni silikonske baze iz moje kolekcije nisu pomogle.


Tekstura mu je fina, fensi, i sve to štima.


Lagana, brzosušeća, ali ostavlja dovoljno vremena za fino blendanje.


I lijepo se on stapa s kožom, i sve je to super. Niže na slici je usporedna usporedba; lijevo sam oprana i hidratizirana, desno sam samo s puderom. Precjenjenim tekućim govnom, da prostite.


Kako i rekoh, na koži odmah po nanošenju izgleda jako dobro, ugodan na licu, fino prekriva u tankom sloju, nije težak... ono što slijedi nakon 3-4 sata je grom i pakao za sve masnokošce. Ovo sam si prekrila herpes s rukom na desnoj slici. Bila sam baš bolesna dan-dva prije fotkanja. Ono, nemogu-pričat/temperatura-39 bolesna.


Razočaranje, apsolutno. Iako ja možda ne znam raditi s njime, iako je moja koža možda fakat premasna za bilo kakav objektivni sud, znam ja pudere i podloge koji nisu namjenjeni masnoj koži, pa ipak mogu proć - iako mi nisu prvi izbor (Bourjois CC krema, npr. - ja ful zadovoljna).
Kao najveću zamjerku bih svakako istaknula njegovu nepostojanost na licu. Jednostavno ne mogu bit opuštena tokom dana, nego se cijelo vrijeme moram ogledavati po rukama, mobitelu i odjeći da puder nije nešto zaprljao, a tek nakon toga mogu ić provjeravat facu.

Moram priznati da za sada nema bolje od Revlon Colorstay-a za masnu i mješovitu kožu u mojoj domeni. Jednostavno nema. Ok, tu su i azijske BB kreme, no za u kit jedino Colorstay dolazi u obzir. Više ne dam 300+ kuna za puder. Aaaaa, ne. Jebeš ti to sve.

Još jedna potvrda da brend ne znači ništa osim toga - brenda. Osmišljenog i isproduciranog, fino zapakiranog :)

Finalna presuda? Ovo je skroz dobar puder za fotkanje bez blica. Na fotkama fakat izgleda divno. Ima taj nekakav blur efekat koji izravnava neravnine po licu ako je svjetlo dobro.
Ali mene muči ono "long-wearing" pa da ga ocjenjujem ko učiteljica, dala bi mu slabašnu dvojku, jer ne preživljava ni 3 sata bez sranja i gadarija po mobitelima, maramicama, rukama i odjeći.

Ispričavam se na pomalo nekoherentnom tekstu; prelazila sam letimično po njemu i pokušala ubaciti pokoju dobru riječ o ovom puderu, obzirom da bi nekome na ovoj planeti sigurno odgovarao.


Broj komentara: 10:

  1. Ništa mi mrže nema nego testirati tečne pudere, jer me apsolutno svaki razočara i mojoj koži odgovara samo Rimmel Lasting Finish 25h.

    Dobro je pa ćeš makar šminkati druge, da se ne brukaš s pola pudera na faci poslije nekoliko sati... :DDDD

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš odlična i objektivna, ali i komična recenzija. Puno puta me HE komad dekorative izbacio iz takta tako da suosjećam s tobom.

    OdgovoriIzbriši
  3. Suza je iz oka kanula. Od smeha :)
    Ja sam, kao, suvokožac, trebalo bi da mi odgovara, ali glavni problem kratkotrajnost... Volim čist telefon, ruke itd.

    OdgovoriIzbriši
  4. Lose, bas lose.
    A bocite tako divne :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Hahaha..."fensi shit" baš si me nasmijala! ja također imam masnu/mješovitu kožu lica i za sada mi je najbolji Estee Lauder Ideal Matte tekući puder.
    Moram i ja konačno kupiti taj Revlon-ov puder...

    OdgovoriIzbriši
  6. Šteta, sve mi djeluje dobro jer mi koža na nekim dijelovima izgleda suho, ali se mastim po t zoni i lako izgledam cakey tako da otpada. Nijansa 010 mi se čini dobra, ali to je na tebi, vjerojatno bi mi bila pretamna :/

    OdgovoriIzbriši
  7. Nevjerojatno kako lose djeluje na masnoj kozi. Meni na mojoj normalnoj do suhoj kozi ovaj puder pruza sve ono stood dobrog pudera ocekujem. A toje prvenstveno da djeluje prirodno a ne kao maska, lijepo prekriva, ne uvlaci se i ne istice borice. Ne isuši suhe djelove koze. Bez problema sa malo istog forever u kamenu preko izdrzi mi cijeli radni dan (9h) i nikada mi se nije preslikao na mobitel ili bilo gdje drugdje. Mozda je stvar sto ga pređem puderom u kamenu ili sa mojom normalnom do suhom kozom jednostavno stopi i utopi hahaha... Cesto ga znam preci samo Guerlain Meteorites perlama po cijelom licu i to je to! Bez pudera u kamenu. U svakoj verziji mi je odlican!!!

    OdgovoriIzbriši
  8. Divan puder, dobila sam tester :)

    oazalepote.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši
  9. Kupi si Estee Lauder Double Wear; neces pozaliti

    OdgovoriIzbriši