srijeda, 27. siječnja 2016.

Mizon Multi Function Formula Snail Repair Blemish Balm with SPF32/PA++


Danas na tapetu imamo jednu BBicu. Nismo se nimalo odmakli od moje recentne opsesije korejskom kozmetikom. I vjerojatno ni nećemo, još neko vrijeme.




Reći ću samo da sam bila vidno uzbuđena kad me je uvoznik pitao da li sam zainteresirana za suradnju, obzirom da sam već mjesecima navučena na korejsku kozmetiku i da već posjedujem nekoliko Mizon proizvoda (točnije 5) s kojima sam prilično zadovoljna. Odlučila sam tako isprobati Mizon Multi Function Formula Snail Repair Blemish Balm with SPF32/PA++ (dalje u tekstu “BBica” ili “Mizonka”). Odluka je utemeljena odličnim iskustvom s azijskim BB kremama, a i zato svi okolo po netu hvale dotičnu i kažu da je dobar izbor za masnu kožu, iako je većina nezadovoljna tom jednom nesretnom nijansom. But, fear not my friends. Postoji rješenje.


Tako mi je žao što nema više azijskih BBica na domaćem tržištu, jer one zaista nemaju veze s onim Garnier alkoholnim grozotama, razrjeđenim Artdeco puderima ili Biotherm obojanim losionima. Ali i ta se situacija malo pomalo mijenja, na moje veliko zadovoljstvo.

Mizon je inače korejski brend koji se nalazi u priličnom broju izvrsnih recenzija, pogotovo njihova All in one Snail Repair Cream koja mene osobno nije oborila s nogu, ali iskreno nisam je dugo ni koristila; no zato ljubim njihovu Original Skin Energy Placenta 45 ampulu, koja hidrira bez ikakve težine, a nedavno pristigli Pore Refine Silky Essence mi se pokazuje kao izvrsna svakodnevna baza za makeup, uz određene njegujuće i aktivne benefite.


Da, imala sam namjeru napisati poveći pasus o brendu Mizon, ali sam nakon desetak paragrafa shvatila da sam se zanijela i počela pisat epopeju. Pa ostavimo to za neka druga vremena. Neki “brand spotlight”, ili nešto slično. 



Enivej. 

Mizon BBica sadrži 45% puževog filtrata, ali nemojte da vas to brine. Iako definitivno nije veganski proizvod, puževa sluz se prikuplja na “cruelty free” način. Dakle, niti jedan puž nije stradao u procesu proizvodnje. Srce vam može biti na mjestu. 

Sad još ostaje da vas razuvjerim u vašoj gadljivosti - osim što je sluz filtrirana i čista, fora s njom (iako nisam baš sto posto koliko je sve to znanstveno potvrđeno i fakat mi se ne da ulaziti u detalje, jer nećemo nikad doć do same RECENZIJE ove BB kreme) jest da ona biva divan prirodni ovlaživač kože, ujedno i humektant i emolijens, bogata je antioksidansima, ima u sebi kolagena, elastina i ostalih koži srodnih i prijateljski nastrojenih stvari. Uz to (navodno) sušenjem zateže kožu i daje instantni minifacelift, te štiti kožu od vanjskih utjecaja i potiče njenu regeneraciju (ne znam koliko je znanstveno potvrđeno, ali “fama est”), i korištena je od pradavnih vremena u njezi kože. Vrlo je čest sastojak u korejskoj kozmetici, i njegova popularnost već godinama ne opada.



Pa tako da vam odmah kažem da na licu uopće nije gadna, štoviše, dapače. Čak ima ugodan i svjež kozmetički miris koji bi nekima mogao zasmetati, ali koji po nanošenju nestaje i nije specijalno intenzivan. Iako sam očekivala da će biti ljepljiva, ona to uopće nije. Čak nije ni gelasta, već je gusto fluidna. Kremasto vodenasta. Tekstura joj je nešto rjeđa od nedavno recenzirane The Face Shop Power Perfection BBice, ali na isti način je pastozna i gusta. 



Za razliku od spomenute TFS BBice, Mizon puževa BB krema je dosta lakša na koži - nekako je svježa, ljepše sjeda na lice, ima ljepši finiš, brže se suši, premda ostavlja dovoljno vremena da se nanese. 

Nešto se teže blenda, ali omogućuje nadogradnju bez upropaštavanja prethodno nanesenih slojeva. Po sušenju na koži ostavlja predivan dewy finiš, koji je sve samo ne mastan. Iako ne sadrži svjetlucave čestice, taj film koji formira na licu se ljeska i presijava i odlično izgleda. 




Masnije će se dame poželjeti fiksirati, ali upozoravam vas - mat finiš s ovom BBicom nećete dobiti ni da se pospete s 5 kila brašna. Ne govorim ovo zato jer krema nije namjenjena masnoj koži, već upravo suprotno - na mojoj se masnoj koži (na moje preveliko iznenađenje i veliku radost) ponaša odlično. Dewy finiš bez masnoće. Ono. Fakat. Zaozbač. 

diskutabilna vodootpornost - nisam sigurna da će preživiti skok u more; no da li je to uopće kriterij?


Trajnost je također odlična; iako s vremenom i mojim izlučevinama izblijedi, i nakon 4-5 sati mi “pukne” oko nosa i ispod oka (jebiga, starim i imam gadne smijalice po podočnjacima i masna sam krafnica) - rekla bih da traje minimalno 5-6 sati bez popravaka - tu i tamo neki blot papirić, predvečer malo matirajućeg pudera, i izdržat će čitav dan.

Ne bih rekla da je 100% vodootporna, ali preživljava znoj i razumnu količinu kiše, ali i brisanje nosa, ukoliko ste pažljivi; što se ne može reći za prokleti i preskupi Dior Forever, koji unatoč fiksiranju vodootpornim puderom ostaje na kosi, odjeći, škarniclu od sendviča, a ne daj bože da se počnem znojit (uuuuhhh, fakat mrzim taj puder).

No dobro, vratimo se na temu. 


Što se same nijanse tiče, ako gledamo doslovno, fulana je apsolutnih sto posto. To je zato odlična vijest za sve vas svjetlopute djevojke porculanskog tena (odnosno: vampire i duhove, kako se već volite nazivati) svih tipova kože - Mizon BB krema od puža je kao stvorena za vas (za one koje ste upućene; kažu da je u rangu NC15, što god da to značilo).

izgled na licu; naravno, zaboravila sam opalit fotku “prije” ali znate već kako izgledaju moji podočnjaci; uočite divan finiš i bljedoliku put/fulanu nijansu.


Vjerojatno se sad pitate - “Pa koji će joj kurac tako svijetla podloga, ne misli valjda tako izlazit vanka?!”


E, tu u igru dolazi bronzer. Naučila sam se malo baratati njime i imam te neke fine velike, mekane i pufaste kistove, i Guerlainov i Collistarov fensi bronzer, pa se nakon fiksiranja (Artdeco Fixing puder ili Essence All About Matte) napudram i nekako već stopim nijansu sa samom sobom. Po meni izgleda fino, i prilično sam zadovoljna, pogotovo jer sam dobila par komplimenata da mi lice baš sjaji da sam eto nekako lijepa :) a imam i ispriku za hoardanje bronzera. 



Mizon Multi Function Formula Snail Repair Blemish Balm dolazi u meni najdražem formatu - stiskavoj tubici; higijenski i praktično, ali u povećoj mililitraži (50 ml) i trajat će mi STOPEDESET GODINA, pogotovo zato jer sam pobornik “sheer” finiša na koži.

Kad smo već kod toga, Mizon puževa BBica ima zbilja zavidnu moć prekrivanja; ili mi se barem tako čini - vidim je puno bolje na sebi jer mi je presvijetla, pa možda nisam objektivna. Rekla bih da ima srednju moć prekrivanja, no nadograđivanjem se može postići gotovo potpuno. Ovo bih preporučila samo jako mladim damama, jer mi starije koke riskiramo sasvim sigurno zavlačenje pigmenta u bore/pore/pregibe/ljuskice, odnosno “pucanje” po linijama. Ovo vrijedi za SVE podloge, ne samo za ovu BBicu.


Nanosim je uglavnom prstima, u odokativnoj količini “zrna graška”.  Tu i tamo posegnem za ravno rezanim kistom za puder i utrljam BBicu na facu. Finiš je malo više sheer, krema se brže troši, ali ipak malo ljepše izgleda.


izbalansirano bronzerom - kompletan prozračan “naturalni” luk uz moj produhovljen i sjetan pogled. Ostarila sam jebote :(

Ono što mene naprosto oduševljava jest nemogućnost matiranja ove kreme, i njeno inzistiranje na dewy finišu, bez obzira na puder. Konvert sam - mat finiš mi više uopće nije napet (naglo sam ostarila u zadnje dvije godine i jasno mi je zašto je bljak bit suh i brašnast) - ali zbog svoje masne kože moja ŽNJ zona (čelo i obrazi) mora biti tretirana nekim fiksirajućim puderom (sjećamo se krofne) unatoč Mizonkinoj postojanosti - za svaki slučaj.


Još jedan veliki plus jest i zaštitni faktor, koji broji čak 32 - i pruža mi ekstra sloj zaštite uz moja dva omiljena azijska sunscreena (Biore UV Aqua Rich Watery Essence / The Face Shop Oil Control Sun Cream)


Nisam nešto previše analizirala sastav, ali mi se čini korektan. Nije mi izazvao nikakve neugodne promjene na koži, pa se nisam previše interesirala. Bad, bad, blogger :D

Da sumiramo, jer sam se već počela gubit...


Sve mi se sviđa. Kao i kod The Face Shop Power perfection BBice, oduševljena sam cjelokupnim dojmom i performansom. Ono što mi se puno više sviđa kod Mizonke jest bogatija hidratacija i ljepši finiš (jako je dewy, ali fino i raspršeno, prekrasno). Ono što mi se manje sviđa je ta prokleta presvijetla nijansa i nešto neatraktivnije pakiranje. Ako su to uopće nedostaci. LOL.



I to je u principu to. 

Moje se sumnje od početka vođenja ovog bloga potvrđuju i opet je vrijeme za BBvoluciju; mislim da odustajem od pudera. Jednostavno nemaju smisla uz ovakve BB kreme, koje su su konkretne i guste, pigmentirane i učinkovite, dugotrajne i funkcionalne podloge. OK, zbog visokog SPF-a nisu pogodne za kasnonoćne bliceve, ali ja osobno ne bivam blicana kasno u noći, ja kasno u noći imam lješnjakovo ulje na licu i hrčem ko međed. 

Za dan mi je bitan zaštitni faktor, solidno prekrivanje i dugotrajnost, tako da mi je ova Mizonka od puža sjela ko budali šamar i veoma sam zadovoljna.


Bacite oko na ponudu u domaćem webshopu, cijene su realne za naše tržište, a ja vam preporučujem spomenutu plavu Placenta ampulu, sheet maske i jasno kao dan, puževu BBicu :)



3 komentara:

  1. jedva sam čekala ovu recenziju! Imala sam jednu korejsku BB kremu i prezadovoljna sam....ali želim isprobati nešto novo! Imamo isti tip kože, čitam recenziju, gledam cijenu na web shopu, zamalo je kupujem....kad ono presvijetla!! Pa pobogu, ja živim na moru, sunce me vata i zimi a kako neće u proljeće i ljeti....ja ne znam najbolje konturirati lice.....što sada? odustati od tako divnog proizvoda????
    Zar je baš toliko svijetla????

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. onda možda bolje odustani, ako tamniš lako, i samoj mi je tako, ali sam se pretvorila u čovječju ribicu jer sjedim ispred kompa 0-24, pa sam uzgojila porculansku put... :D

      Izbriši
  2. ova maskara ti odlično stoji :)

    OdgovoriIzbriši