nedjelja, 16. ožujka 2014.

Bourjois Radiance Boosting Face Scrub - recenzija



Nisam sigurna zbog čega me toliko Bourjois privlači kao brend. Dizajn svakako igra ulogu. Bucmaste, oble linije njihovih pakiranja, s onom simpatičnom bobicom na poklopcima i jednostavnim odmjerenim logotipom... Pa boje ambalaže, pastelne i žarke, otkačeni stil komunikacije ženstvenosti, i prepoznatljivi "french" štih - sve je to meni tako super, slatko i fora.

Ovaj piling pak, prema navedenom, izgleda sasvim neugledan. Dolazi u omanjoj prozirnoj tubici, s naguranim informacijama i kriškom narnče na naličju. No, uzevši u obzir image proizvođača i njegovu poziciju u mojoj svijesti, on je meni eto, baš krasan.



I krasno miriši. Narančasto. Blagi slatkasti (ali sintetički) miris naranče. A ja jako volim naranče. Podjeća me na jedan Oriflameov piling koji sam imala za vrijeme studentskih dana, koji je bio praškast i miješao se s vodom da bi bio nanosiv na lice, i obećavao je isti "radiance boosting" učinak, i budimo iskreni, nije bio loš.

Iz tubice izlazi pastelno-toplo-narančasta kremica. Logične zrnate piling teksture, no zrnca nisu jako zastupljena. Sporadično se pojavljuju i prilično su krupna, rekla bih i gruba - ovo nije nježan piling.
Sama krema u kojoj se nalazi piling je na prvi pogled masna, iako nije. Samo tako izgleda. Nanosi se na vlažno lice, karakterističnim kružnim pokretima. Nakon toga se s lakoćom ispire mlakom vodom, a hidratacija je poslije obavezna.



Učinak ovog pilinga nije specijalno fascinantan. Iako je lijep korak u tjednoj njezi kože, lice je zbilja sjajno, čisto i glatko nakon korištenja, ten je svježiji, boja lica je zdrava, gruboća piling zrnaca me ipak malo smeta. Imam osjećaj da će mi ostaviti ogrebotine po licu, kao što je to svojevremeno učinio Coalface od Lusha.

Nikako ga ne bih preporučila suhim djevojkama, jer je prilično grub i agresivan, ali ne na loš način. Ne iritira kožu kemijski, samo malo grublje vodi ljubav s njom. Tko voli nek izvoli ;)

Dakle, ako se želite riješiti mrtvog sloja kože a nemate problema s grubljim pilinzima, i u potrazi ste za nekim novim izazovom pristupačne cijene, toplo preporučujem da ga isprobate. Ja upravo trošim drugu tubicu, i obzirom da ga koristim jednom tjedno, potrajat će još dugo. Mislim da ga treći put neću kupiti, već ću se baciti u potragu za nekom drugom, možda malo nježnijom grebalicom, jer sam došla do nekih saznanja o vlastitoj koži. Naime, muku mučim s nečim na obrazima, što izgleda kao zatvoreni komedoni tzv. whiteheads, međutim ne ponašaju se tako pri mrcvarenju. Obzirom da cijelim tijelom patim zbog keratoze pilaris, informacije i tuđa iskustva me počinju navoditi da mišljenje da upravo to imam na licu. O tome mislim pisati u skorije vrijeme, dok prikupim dovoljno informacija i budem sigurna u ono što mislim.

Do tad, živi bili pa vidili...




4 komentara:

  1. Volim miris naradnže, a u potrazi sam za pilingom, pa bih mogla obratiti pažnju na njeg. :) Moram ti pohvaliti postove, zaista su svi lijepo napisani :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemaš pojma koliko mi znače tvoje riječi :') cijelo jutro cvjetam <3 a piling je skroz oke i korektan, mislim da se nećeš razočarati ako mu daš šansu :)

      Izbriši
  2. Baš sam ga neki dan mjerkala i sjetila se da sam negdje vidjela recenziju, pa ga nisam htjela kupiti prije čitanja dojmova... preskačem ga ipak, ne volim grube pilinge za lice, samo mi dodatno iritiraju suhu kožu :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E, nije baš za suhu kožu, mada mene nije nešto isušio (al ja sam masssna), a i zrnca se razlete uokolo pa grebu na "random" :)

      Izbriši