petak, 28. ožujka 2014.

New in #3 - OVERLOAD.

Jeste li spremne? Ovo je jedan OGROMAN post sa hrpetinom potrebnih i manje potrebnih novotarija na koje sam spiskala sve pare u zadnjih mjesec dana. Paketi su se redali dan za danom, a ja sam sve to vrijedno bilježila i gomilala na stolu. Pa krenimo redom, kronološki.



Napokon, napokon me je našao Dr. Organic.

Čajevac šampon je vrlo korektan šampon za masniju kosu kakva je moja. Tek sam ga jednom upotrijebila, pa više dojmova nekom drugom prilikom. Čajevac gel za čišćenje lica sam također samo jednom isprobala i oduševila se, ali sam odlučila ne koristiti ga dok ne potrošim ovaj koji mi trenutačno trune na lavabou (Rosal). Sve u svemu, linija s čajevcem obećava.

Pošto mi je Bourjois piling pomalo dosadio, uzela sam (opet u narančastom tonu) Manuka med piling za lice, koji je suludo grub, ali nemjerljivo učinkovitiji. Planiram si nabaviti i masku iz iste linije, nekako mi se dopada taj neki medenasti štih.
Manuka med Cuticle & Nail Solution je od prvog korištenja postao moj HG proizvod za njegu noktiju. Muku mučim sa zanokticama (i grickanjem istih) jer puno vremena provodim kuhajući i baratajući suđem, pa su mi ruke u katastrofalnom stanju i to stanje se samo sanira i sanira i nikako da se popravi. Namjeravam uzeti i kremu za ruke i nokte iz iste linije (kad potrošim sve moje grozne kreme za ruke koje trenutačno posjedujem, a to neće biti baš skoro), jer ovaj serumić za prste miriši predivno, iako malo zagušujuće i slatkasto. Već vidim da ću ga potrošiti u roku keks, jer ga ima (samo) 15 ml.

Aloe vera gel s krastavcem i hamamelisom sam kupila da ga koristim prvenstveno na licu, jer bi kao trebao biti nemastan, hidratantan i djelovati kao blagi astringent. I moram priznati da je to sve, osim što je malo manje hidratantan nego što sam zamišljala. Alkohol je dosta visoko u sastavu, iako me za sada ne smeta, ali mislim da ću korištenje preseliti na bedra i pozadinu, gdje se pokazao kao dobrodošao. Aloe vera gel za područje oko očiju je nažalost totalni promašaj. Sastav je razočaravajuć, zbog visokog postotka alkohola, koji doslovno PEČE ZA OČI. Žao mi je što ga nisam podrobnije proučila prije kupnje. Dakle, ovaj gel je nemoguće staviti ispod očiju bez suzenja, peckanja i općenite neugode pri gledanju. Ne vidim poantu. A tako sam se veselila laganom, osvježavajućem, nemasnom okoloočnom gelu koji ću moći koristiti i po danu. Baš sam… tužna. Ova Aloe Vera linija me se nije previše dojmila na prvu, vidjet ćemo kako će se naš odnos razvijati na dulje staze.




Syoss Volume puder za oblikovanje kose je jedan od mojih najdražih sredstava za friziranje, uz Keune vosak od naranče. Do sada sam ih potrošila nekoliko, uz malu pauzu dok sam imala dugu kosu, iako je i tada imao smisla. Lako se dozira, kosa surađuje i oblikuje se, čak i ako nije čista, a frizura izdrži i cijeli dan ako nije jako jako vruće.

Jednu sam blok-rašpu upravo slistila do kraja, tako da mi je Mrs Manicure blok za rašpanje i poliranje bio neophodan, kao i Rosal uljni odstranjivač laka za nokte


Eucerin Sun Fluid SPF 30 matirajući fluid za normalnu i mješovitu kožu sam kupila jer sam odlučila da ove godine neću griješiti dušu o nebrizi za lice. Kako u proljeće i ljeto radim isključivo na balkonu koji je orjentiran na jug (dakle sunce nemilice piči cijeli dan) potrebna mi je adekvatna zaštita. Pa sam iscrpno proučila svoje izvore i uzela ovu kremu. Nema natrijevog hidroksida u sebi, pa se nadam da će moje lice biti zadovoljno odabirom. U ljekarnama je vladala akcija 30% na sav Eucerin asortiman, tako da sam ovu kremicu platila cca 90 kn. Nikad nisam ništa Eucerinovo koristila, pa se veselim isprobavanju, a prvi dojmovi su prilično pozitivni.

Skinlite Intenzivnu vitaminsku dvojnu masku za lice sam uKozmu skupila onako, usput, jer mi je izgledalo zgodno i koštalo je cca 8 kn. Nisam odavno koristila maske za lice, pa da vidim kud će me ovo odvesti. Ostali smo doma i bez sapuna (potrošili divnu Mirandu iz Lusha) pa sam, potaknuta člankom na Šminkerici, odlučila da je Silverex sapun dobar izbor. 




A neku večer sam naletila sam na veličanstveni Studio Di web shop i surfajući se zaprepastila akcijom na stare China Glaze kolekcije. Vrag mi nije dao mira, i naručila sam ih nekoliko zanimljivih, prvenstveno jer nikad nisam isprobala China Glaze, a čujem same pohvale. Inače, ja sam jedan od onih idijota koji gomilaju nebulozne nijanse tipa tirkizno, plavo, modro, zeleno, sivo, šljokice koje nemaju veze s vezom, itd., pa sam se odlučila za neke malo nosivije, zanimljive nijanse, i jednu žutu. Nijanse koje sam odabrala su: Dandy Lyin' Around, Reggae to Riches, Long Kiss, Jamaican Out, Happy Go Lucky, Unplugged. Odmah sam nalakirala po nokat od svakog, i zaprepaštena sam brzinom sušenja.



I sada, dva online shoppinga kojih se malo sramim. Prvi je E.L.F. haul mineralnih sjenila. Njih tucet. Naravno da pripremam ekstenzivni post sa swatchevima. Na ovaj haul sam se odlučila jer sam iznimno zadovoljna ovim jednim mineralnim sjenilom kojeg imam, a cijena im je bila snižena na 15tak kuna. Uz to i besplatna poštarina. It was a bargain! 


Uz njih sam uzela i jedan ruž iz Essential linije, bronzer, olovku za oči, rumenilo i mat ruž u olovci iz Studio linije, za koji već znam da ćemo se voljeti. U košaricu sam ubacila i još par gluposti, poput hvaljenog primera za kapke još jednog kista za sjenila iz Essential linije (fakat je OK kist), zatim sjajilo u nijansi Honey, dva ruža-sjajila i flomaster za kutikule s kojim sam oduševljena.



Na MUA siteu se također nudio džaba shipping, tj. shippali su za funtu. I to je bilo preprivlačno da se ne iskoristi. Pa sam se nakupovala gluposti. Luxe Velvet Lip Lacquer - Kooky je DIVAN. Predivan. Užasno ga je teško skinuti, ali odličan je na usnama. Postojanost još mora dokazati. Već dugo tražim tamni, ne prehladan ljubičasti ruž koji nema shimmera u sebi da vidim uopće kako mi stoji. Ovo je pun pogodak. Oduševljena sam bojom i finišom na usnama. Moram malo izvježbati nanošenje jer mi je za swatchanje ispao prilično neuredan. Za Undress Your Skin Highlighting Powder sam čula sve najbolje, a i nemam niti jedan highlighter u kolekciji. Prije nego odlučim iskeširati 300tinjak kuna za neki kvalitetan, moram procijeniti da li mi to uopće treba. Vjerovatno ne, al nek se nađe. Brow Kit je također izgledao zanimljivo, kao i Mosaic Bronzer (počela sam hoardati bronzere), a Matte Lipstick Totally Nude i Fashionista Double Take Lipstick - Aubergine su već odavno u mojoj MUA wishlisti.

Evo swatch Kookyja <3 malo sam ga neuredno nanijela i zapravo se nije bio skroz osušio, a sve to zato jer sam jako uzbuđena kako je predivan - GLE BOJU IJOOJ <3



Mislim da mogu mirno i bez previše očaja započeti kozmetičku dijetu. Opet. Nanovo.
Neko vrijeme neće biti new in postova. Neko dulje vrijeme. Zbilja sam pretjerala. Mislim da mi je malo zlo.

Sad se moram posvetiti organizaciji novonastale kolekcije, raskrčavanjem polica u kupaoni. Zato sam "morala" kupiti mini ladičar u Jysk-u. To će me zabaviti neko vrijeme, jer sam užasan hrčak što se kozmetike i svega ostaloga tiče. Proljeće je, pa je vrijeme za proljetno čišćenje. Sve što imam duže od 2 godine ću baciti i nitko me nemože spriječiti u tome.



I šećer na kraju. Just in. Najbolji dio ovog posta. Uranjeni rođendanski poklon mi je stigao danas na vrata. Karma paket iz Lusha. Naime, ja imam najboljeg muža na svijetu kojeg neizmjerno volim. Opet je dokazao da je najdivniji čovjek ikad. Mužu, naprosto te obožavam. U suzama radosnicama sam otpakiravala paket, i nisam mogla vjerovati nosu i očima kad sam onjušila i ugledala prekrasnu drvenu kutiju s mirisnim blagom. Nisam hipi, ne volim hipije, al Karmu i Lush obožavam. Ima nešto čarobno, daleko a blisko, slatko i baršunasto u tom narančasto-zlatnom mirisu. Moj muž me čini iznimno sretnom, a u kombinaciji s Karmom sam LUDA OD SREĆE.




Rekao je da želi iscrpnu recenziju na blogu. Nadam se da ga neću razočarati :) <3<3<3


To je to od novosti - do daljnjega.



Broj komentara: 11:

  1. Dr. Organix je odlična marka! Nemam još ništa njihovo, isprobala sam samo par testera ali sam bila oduševljena. No imam vrlo slični gel od manuka-meda i koristim ga kao masku za lice preko noći kad mi je potrebno nešto malo jače.

    China Glaze lakovi su divni, htjela bih vidjeti kako izgledaju na tvojim noktima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Idu nokti kad ih dovedem u red, totalno me sram zanoktica... na fotkama se vidi sva "raskoš" raspucanih zanoktica od prošlotjednog pranja suđa i podova na vikendici... :D

      Izbriši
  2. Ooooo,kojih divota kod tebe!!!Jedva cekam malo podrobnije recenzije Dr.Organic kozmetike,posebno pilinga.A kao jedna Lush ovisnica samo cu reci Aaaaahhhhh:-)
    I ja kao i muz zelim iscrpnu recenziju!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Piling je BRUTALAN, ono, baš pošmirgla facu. Karma, karma, karma... davim se u karmi, sebe i bližu obitelj <3<3<3 ne bune se ;) grozno sam tužna što su zatvorili dubrovački Lush, prije je cijela Široka mirisala, a sad smrducka na česan i prigane olignje... :(

      Izbriši
  3. DR.Organix se može kupiiiitiii uuu?? Bio and Bio ili? Jakooo me zanima ovaj gel od čajevca kao i njegova cca. cijena :)
    I baš me zanimaju elf novotarije :) I naravno, obožavani Lush <3 Imaš stvarno divnog muža :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo otkrih bio&bio internet stranicu :D I imaju milijun proizvoda za njegu lica, i cijene sam saznala xd...eh tuke! :) sada jedino cekam da se oglasis s dojmovima o dr.organics proizvodima :)

      Izbriši
    2. ma ja sam ove dobila na poklon od rodice, nemam pojma đe ih je kupila :D vidila sam da ima i na terra organica web shopu za kupiti par linija... je, zadovoljna sam za sada... pogotovo ovom gluposti za nokte i kutikule, divota jedna!!!

      Izbriši
  4. Divan new in :) Nisam još isprobala dr. Organic proizvode, a jako me mami baš ova linija s manuka medom. Od Elf stvarčica, neke imam i jako volim, njihov bronzer mi je odličan, a i ovaj ruž u olovci iz Essential linije (ako dobro vidim) sam jako voljela, imala sam nekakvu crvenu nijansu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jao ja sam ELF ovisnik (moraš skupit sve)... :D Drago mi je što sam se odvažila isprobat Studio liniju jer je daleko kvalitetnija od Essentiala (pogotovo kistovi)... Enivejz, Dr. Organic od srca preporučam, osim okoloočnog gela koji je totalni fail. Mislim da s manuka medom nećeš pogriješiti, mene je ovo čudo za nokte spasilo. Uskoro će ić i recenzija, jer je dokazao učinkovitost u svega par dana :)

      Izbriši
  5. Krasni noviteti!
    Najviše mi se sviđaju DR. Organic proizvodi. I sama sam koristila šampon s Manuka medom i jaaaako mi se svida. Baš me zanima piling iz iste linije :D Veselim se recenzijama!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Organic je super, baš uživam u korištenju jer su proizvodi zbilja kvalitetnog sastava i učinka. A piling je brutalan, mislim da su malo pretjerali sa zrncima :D

      Izbriši