subota, 22. ožujka 2014.

Shitlist #2


1 - Eveline miniMAX quick dry & long lasting nailpolish (758 & 684)
Mogu oni bit "sheer" koliko god oće, al su sjebani, teško se ravnomjerno nanose i očajno se sporo suše. Istina, koštali su cca 11 kn, pa se nemam šta puno bunit, al eto, nek se zna - nisam zadovoljna.

2 - L’Oreal Triple Active Matirauća dnevna krema
J’Accuse! Nakon što sam si namazala tek oprano lice ovom kremom, nastao je pakao. Sodoma i gomora. Žarenje po cijelom licu, crvenilo po obrazima i nosu, koža oko mojih već proširenih pora zadebljana. Ista stvar kao i s LRP Hydreane, samo je ovo bila instant reakcija. Natrij hidroksid. Peckanje i žarenje je nestalo nakon pola sata, kad je nastupilo ljuštenje obraza i čela. Dala sam joj još jednu priliku sutradan ujutro, opet ista stvar, doduše uz malo manje žarenja, nakon čega sam je bacila u "shitlist box". Dolazim do zaključka da imam ekstra reaktivnu (tzv. osjetljivu) kožu lica. Trebalo mi je tjedan dana intenzivne hidratacije i nešminkanja da saniram štetu. Uz to se pojavilo još par whiteheadova. 


3 - L'Oreal vosak za kosu
Evo ne znam, al do sada sve što sam od L'Oreala isprobala mi je bilo grozno. Počevši s recentnim - nedorečenom micelarnom, preko upravo spomenuteTriple Active Anti-shine kreme koja je ZLO, pa do raznoraznih gluposti iz prošlosti, sve mi je ostavilo gorak okus u ustima, ili doslovnije rečeno - mastan osjećaj na kosi i čelu. Što se ovog voska tiče, mislim da bi isti učinak imala čista svinjska mast. Ovo ne oblikuje kosu, ovo masti kosu. I lice. I nemoguće ga je isprati s ruku. Ovo bi možda imalo nekog efekta na jako jako jako kratkoj kosi, i meni je OK za oblikovanje zalistaka ili kraćih djelova, ali čim dođe u doticaj s vlasi dužoj od 25 mm efekat je isti kao da sam glavom obrisala tepsiju. Efekat koji obećava ne da je neostvariv, već je kontra-efekt.

4 - Garnier BB krema za masnu i kombiniranu kožu
Prekrivanje je srednje, boja mi izvrsno leži, ali ovo je meni eto, ispostavlja se - jednostavno smeće. Em bazdi po alkoholu, em prosijavam u roku sat vremena, em isušuje nos i obraze, em mi uradi neviđeni nered po licu od kojeg se još uvijek oporavljam. 

5 - Essence All about matt primer
KO-ME-DO-GE-NO. To je u suštini sve što imam za reći o ovome. Nanošenje je prava noćna mora, jer se dotični suši vrlo brzo (iako ne izgleda tako), pa dok ga pokušavam porasporediti po licu, on se već ljušti u maniri (pogađate) silikonom tek fugiranih pločica.

6 - Balea flasteri za mitesere
Nisam sigurna čemu ovo služi. Prva pretpostavka za proizvod koji sebe naziva FLASTEROM jest da se on može ZALJEPITI. Druga pretpostavka jest da probleme s miteserima imaju većinom osobe s masnijom T zonom, onda bi taj FLASTER trebao moći barem nakratko prionuti i zadržati se na toj prokletoj T zoni. E pa ovo se ne lijepi. Nizašta. Nemoguća procjena učinka. 

7 - Wet'n'Wild ruž - Sunset Peach
Šest sati popodne, mjesto radnje: dm u Green Goldu. Čekam muža da nas vozi doma. Uranio je, našao me ispred Wet'nWild police (toga nema kod nas u Dubrovniku) i pita jesam li gotova. Ja grabim vodootporni eyeliner u flomasteru i prvu breskvastu nijansu koju sam uočila, i spremno odgovaram: "Jesam!". E pa ko mi je kriv, što sam kupila ogavnu frost-shimmer-sedef narančasto-roza-fuj razmazajuću odvratnoću. Sreća me ovaj put nije poslužila (kao što se to desilo dan prije u Bjelovaru u Bipi, gdje sam pokupila najsavršeniji krem ruž, al o tom po tom). Ovo je fakat bezveze ruž, u rangu onih iz kineskih dućana iz devedesetih, što pakiranjem, što kvalitetom, što bojom. Samo što su ti iz "sve po 9 kuna" koštali 9 kuna, a ovo smeće košta 20tak. Evo i swatchevi, pogledajte tu grozotu. Još k tome mi je od swatchanja ostao stain na ruci koji se nije skinuo ni micelarnom, ni sapunom, nego tek nakon tuširanja.






Broj komentara: 15:

  1. Eto, i BB kreme su postale alkoholičari :D Šalu na stranu, složila bih se s većinom dojmova.
    A ruž nije loš, stvarno.
    Nasmejala sam se na ovo brzopotezno kupovanje u DM-u :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ruž je ogavan, još je više "frosty" uživo, zbilja je nemoguće gadan :D

      Izbriši
  2. Sva sreca,nisam isprobala nista od ovih proizvoda,a moram priznati bas me i nisu privlacili.
    Prva slika,sa wc papirom-na nju sam se odvalila smijati:-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Hahaha kako legendarni opisi proizvoda. Uvek su najzanimljiviji kad ti se ne svidjaju pa ocaj i bes probijaju kroz komentare. Uvek budu zabavni komentari. Garnier BB kremu sam probala i bila mi je skroz ok. Balea flastere sam probala ali ne ove nego one plave i isto nisu bas zalepljivi tako da se slazem sa tobom. Izgleda da ti bas imas osetljivu kozu lica.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma Garnier BB krema jest OK, al sam je ipak odlučila staviti na crnu listu zbog prosijavanja. Nema puno smisla ako ti podloga počne kliziti 2 sata nakon nanošenja. A što se mog lica tiče, sve se promjenilo nakon poroda... Baš mi je puno stvari počelo smetati, čak su mi se i obrazi posušili, a navikla sam da sam "masnokožac", pa se sad jedva snalazim u moru novih navika i proizvoda. Hormoni su izgleda naprosto popoizdili.

      Izbriši
  4. Jao! Hvala ti sto si napisala da je ovaj essence primer komedogen zato jer sam bas razmisljala o njemu, a komedona hvalabogu imam napretek :D e i da...ja isto koristim istu lorealovu kremu i ok mi je nije da sam odusevljena ali bi prosla a npr tebi je kaos, fakat nemres bilivit. ali u jednom se slazemo: LRP is 'ok', but stay away :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Essence primer je stvarno smeće, a kao nekomedogenu bazu za makeup ti mogu preporučiti od Afrodite Oil Control serum, ja sam prezadovoljna s njime i stvarno ne zatvara pore a ne isušuje i nije naporan ni agresivan. I cjenovno je skroz fer. Pisala sam i recenziju nekad neđe tu na blogu :D a ova krema lorealova je bila instant reakcija, tko zna, možda tebi ipak smeta neka druga kompozicija. Gledala sam Effaclar duo ima novo izdanje kreme, i tamo nema natrij hidroksida, ko zna koje ti izdanje imaš... Ko će li ga znat. Inače od LRP-a mi je Cicaplast balzam genijalan. al ostaloga ću se definitivno kloniti još neko vrijeme bez obzira na sastav :)

      Izbriši
    2. sto ljudi sto čudi, meni je essence apsolutno savršen proizvod, nanošenje mi je san, stvarno mi je drag proizvod. a afroditin serum je najgore sranje na koje sam naletila u životu, stavim ga i mastim se 10 puta više nego inače - a i užasno smrdi. eto, za svakoga ponešto, što tebi valja, meni je užas. ;)

      Izbriši
    3. Evo stvarno sam bez riječi - jednostavno nismo kompatibilne hahaha :D essence primer sam kupila prvih dana kad se pojavio, i dva puta sam probala i a-a, ne ide. Jednostavno se skida i ruli u mrvicama dok ga nanosim. Nosila sam ga svega par sati, i ujutro mi se cijela brada pozatvarala. A Afrodita me tako lijepo i prozračno matira... A gle, moguće je i da smo u različitim dobnim skupinama, pa se kože drukčije ponašaju. Ja sam nakon srednje mogla stavit cement na lice i bilo bi mi okej, a sad, pogotovo nakon poroda, puno mi više stvari izaziva reakcije. Ko će li ga znat. Zato smo tu. Da pišemo o tome :D

      Izbriši
  5. Ruž je zaista ispao iz 90-ih. Moja mama sigurno još ima takav negdje. Katastrofa, ali ta marka sveukupno mi je trash. One naljepnice ni meni nisu jasne. Par puta sam pokušala nešto napraviti s njima ali 0 bodova. Ne kužim kako bi to trebalo funkcionirati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma bilo je tih flastera prije, mislim da sam koristila par puta od nivee, i bili su ono... oke, barem su se mogli zaljepit, al ovo je nemoguće zaljepiti na lice. Pokušala sam držati rukom i pristiskati, i očistiti kožu i osušiti je, međutim neće i neće da se zaljepi. i rekoh, ti ideš u SMEĆE. ruž je fakat ogavan. drago mi je da nisam usamljena u opservaciji istog :D

      Izbriši
  6. hello :) mislim da je accessories u mercanteu dobio wet n wild ili je bar trebao, nisam jos bila dole da provjerim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sutra moram na finu, taman mi je usput... ijao nisi mi smjela ovo reć - uveden mi je embargo na kozmetiku do daljnjega XD

      Izbriši
    2. nisam kriva :D i ja sam na no buyu pa znam kako je, mozda ipak nije stiglo pa ne bude stete ^_^

      Izbriši
  7. Garnier BB krema je grozna - čak i na mojoj vrlo suhoj koži izgleda masno, znala sam da sam se zeznula čim je iz tube izašla ta pjenasta masa...

    OdgovoriIzbriši