četvrtak, 20. ožujka 2014.

Vichy Teint Ideal fluid - recenzija




Ovo je zbilja krasan puder. To je zapravo sve što imam za reći.

Ali pošto volim trkeljati, naći će se još poneka misao koju ću u nastavku podijeliti s vama.

Kad sam onomad kupila LRP Hydreane u apoteci, dobila sam par testera, izmeđuostalih i Vichy Teint Ideal tekući puder u nijansi 25 Sand Moyen. Dugo sam vremena koristila BB kremu. Prvo Garnier za mješovitu i masnu kožu. Nakon sranja koje mi je napravio na licu, prešla sam na Art Deco Skin Perfecting koji je popravio stanje i nije grozan ali mu dugotrajnost i postojanost nisu jače strane. Uvjerena da će mi puder začepiti pore i umastiti me, kako je to bivalo davnih dana mojih pokušaja s puderima, nisam pridavala puno pažnje testeru, kojeg sam spremila za neko kišno posljepodne, dok se ručak kuha, mali spava a meni se ne da radit ništa za posao.

I tako je i bilo. Kiša samo što nije pala, piško je zaspao, ručak je bio pred kraj, a čekao me je kasnopopodnevni sastanak s autoricom slikovnice na kojoj trenutačno radim. Imala sam čak sat i pol vremena da se našminkam, pa sam mu odlučila dat šansu. Bez ikakvih očekivanja, istisnula sam pola vrećice na zapešće. Bože moj pa to je žuto. Ja jesam žuta, ali ne ovoliko blijeda i žuta. Ali rekoh, nema veze. Moram se i ja nekad malo zajebavat, lako ću ga skinut. Nanošenje je trajalo nekoliko sekundi (prstima) i mogu ga opisati kao "effortless" ilitiga "bez po muke". Oduševljena teksturom i lakoćom aplikacije, iako sam si izgledala polumrtvo, odlučila sam mu dati još par minuta da "sjedne". Otišla sam u kuhinju ugastiti štednjak i provjeriti maloga. Vrativši se pred ogledalo zapanjila sam se koliko je potamnio, odnosno, koliko se dobro prilagodio mome tenu.

Taj put je puder izdržao na meni dobrih 6 sati bez imalo prosijavanja.
Druga polovica testera je drugom prilikom izdržala preko 10 sati uz dva matiranja.

Bila sam oduševljena izostankom nuspojava poput zatvorenih pora ili iritacija, pa sam unatoč zabrani kupovanja kozmetike, otrčala u ljekarnu čim sam si isplatila plaću i kupila si bočicu fluida u spomenutoj nijansi. Blogosfera je već uvelike bila preplavljena izvještajima sa predstavljanja dotičnog pudera, koji su me samo još više nabrijali da ga kupim. I evo, nisam požalila.



Puder je tekuć u punom smislu te riječi, no dok ga se razmazuje po licu, sušenjem postaje praškast tj. baršunast. I ta tekstura, taj tranzit iz tekućeg u baršunast (fluid-to-powder?) mi je najbolji dio svega. Suši se prilično brzo i to mi je super, jer taman ga stignem ujednačiti, a on je već spreman za rumenilo. Potrebna količina je impresivno mala. Jedan / jedan i pol stisak mi je dovoljan za cijelo lice. Pokušala sam i s malo većom količinom, čisto da vidim kako će se ponašati, međutim, nije dobro. Počne se nakupljati u porama i borama, zbilja ga treba dobro razmazati i umazati u lice.

Miris mu je zanemariv - jako je blag, ali alkoholan. Moram priznati da malo naglašava suhe dijelove i to one neočekivane tj. one za koje nisam ni mislila da su suhi, tako da je lagana krema ili serum možda dobar korak prije, čisto da zagladi sve te neočekivane prepreke.



Prekrivanje je srednje do slabije, što mi se dopada. (Ne volim žbuku na licu, radije sam bez ičega.) Na slici (iznad) možete vidjeti kako to otprilike izgleda - lijevo je moj obraščić s puderom, desno bez ičega.

Jako dobro ujednačuje ten, jako lijepo sjeda na lice nakon što se osuši i prekrasno se prilagođava mom tenu. Skoro pa savršeno. Iako po nanošenju nije sasvim mat, mojem licu nije potrebno matiranje tokom prvih 5-6 sati, ovisno o stanju kože i vremenskim prilikama. Dugotrajnost mu je definitivno jača strana, rekord je 10 sati s 2 matiranja. Prije skidanja je izgledao savršeno, nisam mogla vjerovati.

Totalno je nemastan, nekomedogen, ne isušuje mi lice, ne masti ga i lako se skida.

Ono što me je naljutilo jest izgled pakiranja. Kartonska kutijica je prekrasna. Mat zlatna, odmjereni tonovi, tipografija, sve. I sama funkcionalnost, stabilnost i doziranje su nepogrešivi. Ono što mene užasno smeta i bode u oči jest taj ružni tamni zlatotisak na samoj bočici i pumpica u srebrnoj boji. Haloooo? Pa ne možete radit takve kardinalne greške. Glupo izgleda. Nekako sam oduvijek imala velika očekivanja od oblikovanja brenda Vichy. Kako vam se zaboga ovo dogodilo? Disonantno je. Ili sam to samo ja?

Na kraju da napomenem da nemam puno iskustva s puderima. Imala sam jedan Pupin na faksu, a poslije sam isprobala tek nekoliko njih i nijedan me nije oduševio kao ovaj. Tako da sam sigurna da postoji savršeniji puder od ovog, ali meni je ovaj momentalno divan i potrošit ću ga sa zadovoljstvom.

Aaaa, jesam vas udavila svojom životnom pričom? :)
Eto vam i jedan nefotošopirani FOTD (face of that day) sa dotičnim puderom, monstruoznim obrvama iSvim Sijedima, dok me kroz prozor miluje holandsko svjetlo.





Broj komentara: 5:

  1. Predivna je puder i neverovatno je koliko ova nijansa daje neki svez i blago osuncan izgled licu. Prosto se izgleda nekako zdravo i koza zraci. Nisam bolje izgledala ni sa jednim puderom. A i stvarno se dosta izdrzi bez prosijavanja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sve to stoji, al se vrlo nedostojanstveno rastopi pod naletom suza LOL vidiš da sam preuranila s hvalospjevima :D šalu i suze na stranu, stvarno koža izgleda zdravo i svježe, i što je najbolje od svega nije onako grozno mrtvo zacementirano mat, a ne masti se i ne zahtjeva pudera ni blotanja <3

      Izbriši
  2. Nisi me nimalo udavila!!I ja sam uspila doci do jednog testera i jako mi se svidio,ali ja i nisam neki tip od pudera pa cu jos razmislit o kupnji.A ti stvarno prekrasno izgledas na slici!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. znaš šta, nisam ni ja. ovo mi je treći puder u životu, jer mrzim kad imam nešto po cijelom licu cijelo vrijeme, zato su mi BB kreme izgledale kao odličan koncept. al ovo se zbilja stopi s licem i ne mrda. Po hladnijem vremenu i dok nisu još sparine, je idealan, jer koža zbilja diše i ne masti se. I nije ga tlaka stavljat ni skidat. Baš je nekako čudesan :D

      Izbriši
  3. Puno si mi pomogla ovom recenzijom, jer si ga već neko vrijeme planiram priuštiti. Svakako te pratim.

    OdgovoriIzbriši