utorak, 13. svibnja 2014.

Razni prazni #3


Vidi lijepe hrpice. Uslikah je prije puta, i zaboravih ponijeti fotić. U međuvremenu sam potrošila još štošta, nakupovala svega blaga, propustila svašta, okasnila sa svačim, al šta je tu je. Stoga ću ovaj post odraditi da napokon mogu pobacati sve te stvarčice, i osloboditi kutiju za nove. Krenimo redom.



Syoss boja za kosu... meh. Kosa mi je općenito nedefiniran pojam otkad sam se šišnula prošle godine, pa sam eto na nedefiniranoj smeđoj, nikakve frizure. Ajmo reć da se još tražim.
Syoss Volume Lift lak za kosu je all-time favourite. Izdašan, jeftin, učinkovit, postojan.
Balea Trend it Up suhi šampon je grozan. Kupila sam ga u nadi da će biti barem upola dobar kao Batiste, ali nije. Ni blizu. Ne da ostavlja bijele tragove, nego doslovno boja kosu u sijedo, smrdi i kod raščešljavanja ostavlja mucice.
Balea Sensitive dezić je moj HG dezić. Znam da ima boljih i mirisnijih, ali i skupljih. Ovo čudo dođe ispod 10 kn i dostavlja mi sve što tražim od jednog dezića - ne peče nakon depilacije, drži me neutralnom cijeli dan (i duže) a pritom nema izražen miris. Nisam zahtjevna - ionako se ne znojim previše pod pazusima (meni pak znoj curi u mlazovima s glave - možete misliti kakva je moja ljetna frizura) i održavam redovitu higijenu, pa me ova obećanja svježine od 48 sati ne impresioniraju. Uz to ne sadrži alkohol ni konzervanse. Ovo je ujedno i jedan od rijetkih, ako ne i jedini Balea proizvod koji mogu koristiti bez straha da ću dobiti crveno-ljubičaste fleke po licu i tijelu. No o tome nekom drugom prilikom.



Magareći tonik je izvrstan - lijepo tonira i ugodno zategne kožu, hidratizira i čisti. Nažalost, količina u testeru je očajno mala, pa sam ga potrošila za 3 dana. Pošto ga proizvođač nema još u ponudi, čekam dan kada ću nabaviti full size. Inače, magareću kozmetiku možete nabaviti ovdje.
Skinlite piling + maska me je oduševila. Pogotovo piling, koji izgleda kao gel, a u procesu korištenja doslovce osjećam kako skida mrtve slojeve kože.
Nuxe suho ulje je apsolutni hit desetljeća. Osim što predivno njeguje kožu, ima i terapijski učinak na psihu, taj prekrasni nemogući miris opušta moje napete živce. Imam još jedan tester, koji kad potrošim kupujem opet, čim budem odlučila da imam para.
Creme 21 mlijeko za tijelo imam već godinama i napokon sam ga se riješila. Nije da je loše, već se vuče po kupaoni skupa s ostalim mazalicama za tijelo, koje zbog lijenosti nikako da potrošim, samo ih gomilam.
Rosal Classic okoloočna krema je odlična, nježna, njegujuća, hidratantna, iako mi malo počinje smetati njen miris. Na stranu to, preporodila mi je lice jer je koristim kao noćnu kremu, i definitivno moram napraviti zallihe, jer je ne smije nestati. Dakle, svaki nered izazvan natrij hidroksidom - mojim dežurnim krivcem, ova je krema sredila doslovno preko noći. Sad, kad znam što mi smeta, samim izbjegavanjem dotičnog zlikovca nema potrebe za sanacijom, no i dalje je koristim jer me oduševljava izgled i osjećaj na koži ujutro. Recenziju možete pročitati ovdje



Ebelin "aceton" bez acetona je osrednji. Skida lak, ništa spektakularno. 
She rašpa-polir-blok me je lijepo služio, no odslužio je svoje.
Essence kapi za brzo sušenje laka na noktima su solidne i kupit ću ih opet dok ne nađem nešto bolje. 
Art Deco ulje za njegu noktiju je prastari stanovnik mojih ladica, nije me oduševio, pa je ležao zaboravljen u ladici. Počeo je dobivati nekakav žućkasti talog, pa ide u smeće.
L'Occitane kremica za ruke je super i potrošila sam je. Vjerovatno ću si nabaviti veliku verziju jer je odlična. Što više reći?
Silverex sapun me je pomalo razočarao. Očajno je intenzivnog mirisa koji i nije jako grozan, no sapun kao sapun mi je bio neiskoristiv na lisu i tijelu. Previše mi je isušivao kožu, te sam ga na kraju koristila kao najobičniji sapun za ruke, i kao takav je skroz OK, no 45 kuna bih radije ostavila u Lushu za neki maštovitiji komad.



Essence all about matt! puder je ludilo od proizvoda i nema se tu što puno pričati. Odličan je, zahvalan i jeftin, no neću ga kupovati do daljnjega, jer imam još pola ELF-ovog i jedan cijeli Manhattan za potrošiti.
Manhattan mono sjenilu je napokon došlo vrijeme da ga se pošalje na drugi svijet. Bilo je to jedno solidno crno sjenilo, intenzivno i postojano.

I to bi bilo to.

Neki od čitatelja znaju da sam prošli tjedan završila na hitnoj zbog najužasnijeg napadaja žučnih kamenaca ikad, te sam provela par dana u bjelovarskoj bolnici gdje su svi bili jako divni prema meni. Stoga je i blog bio na bolovanju, a kako stvari stoje, bit će opet, zbog nadolazeće operacije. No, ne brinite dragi moji čitatelji, autorica je zahvaljujući upravo spomenutim kamencima od Božića skinula 16 kila, te namjerava nastaviti u istom pravcu. Živio optimizam!

Broj komentara: 13:

  1. Volim ovakve postove jer znam što mogu kupiti drugi puta kad ću paket slat :D
    Locitanne kremu baš sad planiram kupiti istu ovakvu od 30 ml i kad imam tvoju preporuku: pfff, diš bolje, sad znam da je gut!
    Ovaj Essence all about matt imam i ja i odličan mi je, no manje dobar od Bourjoisa (ofhors :D)
    Gdje se ova skinlite maska može nabaviti? Više ne eksperimetiram s maskama nakon onog fejla s fejsa... pa tražim neku pouzdanu.16 kg????? AR U WUMAN KREJZI? :o

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oću i ja Bourjois, al tek kad potrošim Elf i Manhattan pudere. A imam i jedan MUA, koji čami u ladici, malo mi je taman. Tako da ću se načekat :(
      Maske ti ima u Kozmu, mislim da su oko 8kn komad. Ne bi ti trebala raditi probleme, vitaminska je maska, nije neka čisteća-domestos-agresivna. A i nije veliko pakiranje, pa nećeš baciti puno novaca ako ti ne bude pasala. Ja mislim da se isplati probat samo radi pilinga koji je mrak!
      S L'Occitane kremom za ruke nemreš fulat, koju god da uzmeš. Jest malo skuplja, al se zato sporije troši. A pakiranja su predivno-francuska u tim metalnim tubama <3
      16 kila i brojim dalje! Sad je 17,5 kg LOL to ti je to kad se čovjek mora pazit i jest prema definiranom jelovniku... Ko zna, možda stanem u bikini ovo ljeto hahahaha... svi će pobjeć s plaže kad me vide :D

      Izbriši
  2. Jao imala sam onaj Balein šampon za suho pranje i udavila se skoro! Užasno smrdi, toliko da sam ga vani morala nanositi. Srećom je bila mala probna bočica pa sam je se brzo riješila. Katastrofa! Essenceove kapi koristim i ja i također su mi dobre.

    Želim brz oporavak od bolnice i da brzo ozdraviš :S

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne, ne, ne isplati se eksperimentirat, Batiste i gotovo. Sve ostalo je mučenje i bacanje novaca.
      Hvala na dobrim željama, sljedeći tjedan sam žuč-free ;)

      Izbriši
  3. I meni je taj Balein dezić super, iako nisam uopće zahtjevna po pitanju dezića jer imamo isti problem, pod pazusima suho i na +40 ali mi se zato znoji tjeme... imala sam i ovaj Cream 21 losion, ali nisam ga niti isprobala već proslijedila dalje, tako da niti ne znam kakav je...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dakle isti problem imamo :D meni je to grozno, ne smijem stavit nikakvu šminku osim vodootporne maskare na sebe, jer se doslovno rastopim. A pazusi... praktički suhi. Za poludit. A losion ko losion, mlijeko za tijelo, ništ specijalno. Nisi ništa propustila :D

      Izbriši
  4. Ohoho koliko potrošenih proizvoda! I to puder između ostalog! :) Trend it up šampon preskačem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I sjenilo, i sjenilo! :D to se ne viđa svaki dan LOL
      Preskoči i zaobiđi, jer se ne isplati, zbilja. Batiste ili ništa!

      Izbriši
  5. Imala sam Silverex sapun i da, stvarno dosta isušuje, kao i Ebelin aceton, jedva čekam da ga potrošim i da ga ne vidim više! Rosal kremica se čini zanimljiva, mogla bih ju škicnuti ejr mi treba dobra okoloočna. Žučni kamenci :S Nisam ih, nasreću, imala, ali moja mama jest pa pretpostavljam koja je to muka, drž se!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tebi se baš zamjerio taj aceton LOL :D Meni nije strašan kao ovaj od Avea kojeg trenutno imam, baš je grrrrrrozan. Rosal okoloočnu ti od srca preporučujem, i kao kremu za lice, baš mi je odlično legla kao noćna krema i preporodila me.

      Izbriši
  6. Ajme, žao mi je zbog kamenaca, želim ti da ti sve prođe što brže i bezbolnije!
    Od proizvoda sam imala samo L'Occitane kremu za ruke (i to više verzija) i to mi je jedna od najboljih krema ikad

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oke je kremica, ima i boljih i jeftinijih... meni najdraža je inače Holyplantova od badema, košta upola manje. Al L'Occitane je ipak... L'Occitane... Provansa... romantika, i to ;)

      Izbriši
  7. super post :D
    i sama sam imala she rašpicu koja me dugo služila, ali je bila žuta :D

    OdgovoriIzbriši