ponedjeljak, 18. kolovoza 2014.

FOTD #9 - matte monochrome


I'm on a roll! Eto mene s još jednim "lukom". Darkerskim. Koji je sušta suprotnost zadnjem. Da vam pokažem da se znam nekad i normalno našminkat'.

Kako me je moja obitelj par dana ostavila samu doma da radim dok se oni brčkaju na Korčuli, u jednoj pauzi sam se uspjela i našminkati. Nafrljila sam klimu na zamrzavanje, i bacila se na posao.

Već dulje vrijeme želim nabaciti nekakav klasični, neutralni, mat makeup - nisam odavno. Svaki put me obuzme blještavilo boja i završim k'o paun. Ili papiga. Štogod. Tako da sam se uželjela malo smirenijih tonova, u anticipaciji jeseni i zime, koje tako nestrpljivo iščekujem. Spremna.

Ovo (izuzev ruža) je zapravo najobičniji "neutral eye" za male oči koje su još k tome blizu. Look kojem najčešće pribjegavam (vjerovali ili ne), s kojim nema greške. To je jedan ziheraški look - niš' novo, al je super.


Doduše, morala sam "zeznut" sve skupa zajedno (ne zvala se ja Sjajolika...) mojim novim najdražim ružem. Riječ je o Portland Black Lipstick Company crnom krem ružu, koji je suludo pigmentiran, a ujedno izrazito hidratantnan, kremast i ugodan na usnama. Iako ostavlja crne tragove po šalicama, čašama i ostalome, odlično se ponaša i ne gubi se tako brzo s usana. Prema recenzijama mnogih stranih blogerica, ovo je uvjerljivo najbojli crni ruž ikad. (to ćemo još vidit, kad isprobam ostale) A ja u principu vjerujem nezavisnim proizvođačima, a bome i blogericama. Pogotovo ako su gotičarke.

Ako sam vas zaintrigirala, pogledajte i što ostalo nude na svojoj web stranici --> LINK
(a imaju i Etsy dućkas, ako vam je tako milije :)


Također možete vidjeti na fotkama kako se uopće ne brinem za brkove, već ih ponosno furam. Neke su hipsterke počele isfuravati dlakave pazuhe. Pazuhe brijem, ali brkove uzgajam. 
Don't you judge me.

Iato tako možete primjetiti moju žuto-sivu jedinicu. To je uspomena na pad s bicikla u prvom osnovne, kad sam si umalo izbila sve zube. U zadnjih 3-4 godine je zub jako potamnio, iako je čitav i zdrav. Rekli su mi da je kanal od živca zatvoren, i da ne znaju što bi radili, jer je prosto nevjerovatno tj. znanstveno nemoguće da ga ja još uvijek osjećam. Tako da još uvijek čekam zubara koji će se odvažiti na bilo kakav zahvat na tom zubu. Oh well. 
Zato se ni ne smijem previše na fotkama, no ovaj crni ruž radi krasan kontrast, pa mi vizualno ne smeta! Good job PBLC!


Moram još jednom naglasiti koliko OBOŽAVAM Flormar mat sjenila. Divna su, pigmentirana, nisu nimalo kredasta, te su milina za korištenje, a praktički su džaba. (cca 15 kn?)


Ovo je ujedno bilo i prvo pošteno isprobavanje Revlon Colorstay pudera za masnu i mješovitu kožu (nijansa 340 Early Tan). koji je moooožda je malčice pre-neutralan za moj žuti podton. Ali prekrivanje mu je savršeno, i samo jednu stvar ću reći - ovo su sirove fotke. Dakle, dodan je samo watermark. 0% Photoshop - mislim da je time sve rečeno.

Istinabog, malo je težak,  i nije uopće za ljetne dane, ali pod klimom, na ugodnih 20tak stupnjeva je vrhunski. Zato se mogu ovako zavodljivo smješkati, jer mi nije vruće. 


Znam da crni ruževi nisu svačiji "cup o' tea", pa sam za sve čangrizavce napravila i fotku s jednim krasnim novim nudačem, Illamasqua u nijansi "Test". Iako je nijansa prekrasna i ruž se lijepo nanosi, malo se skuplja po usnama, pa sam ga kombinirala s malo nekakvog random sjajila (mislim da je ELF u pitanju). U takvoj se kombinaciji odlično ponaša.
Usput sam uslikala i nokte (koje sam uništila, ne pitajte). Najprekrasniji Essie u nijansi Spin the Bottle. Doslovno ga ne skidam s noktiju. Još uvijek.


Da ne bi bilo nismo znali, prilažem sliku korištenih proizvoda na srebrnom pladnju, LOL.


Načela sam napokon i ovaj dragocjeni tester Urban Decay primera za kapke, koji mi je poklonila najdraža Mikka, i mogu reći da je fantastičan. Jako je sličan ELF primeru, po teksturi i filingu (iako je malo gušći) i nisam sigurna da li se isplati kupovati full size za cca 140, a ELFov košta svega 20tak kuna. Svakako mi je drago da sam ga isprobala, definitivno je vrijedan pažnje, ali više o njemu u sljedećem "Tester festu" :)

Broj komentara: 29:

  1. Odličan look *-*
    Sve mi se sviđa (čak i crni ruž kojeg ne mogu zamisliti na sebi)!
    Baš ću danas pogledati Flormar sjenila. Svi hvale Flormar, ali ja njihov štand (ne znam zašto) uredno zaobilazim :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala :)
      e šta bi ja dala da imam u blizini flormar štand <3 svakako mat sjenila isprobaj, meni su fantastična! Sigurno ima boljih i kvalitetnijih, al ovi su zbilja džaba za kvalitetu koju daju!

      Izbriši
  2. Odlicne su ti slike! Meni je osobno ljepsa isto ova zadnja slika, ali nisam cangrizava haha, nego ne znam :D lijepo si to izvela :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala :) ma zezam se ja za čangrizavce, de gustibus non est disputandum, znam ja da si žena od ženstvenih nijansi! ;)

      Izbriši
  3. Lipa si lipa, anđeli ti sliče.
    :D

    Zadnja slika looka je neki Indira iz Colonie look ili Mirjana Hrga look a like. Ali sviđa mi se jako. Oba mi se sviđaju i zapravo se ne mogu odlučiti koji mi je bolji, možda je ovaj crni malo više 'Nora'.
    Već sam ti slike dovoljno nahvalila kad sam ih na premjeri u inboxu ekskluzivno vidjela, tako da neću duljit. Krasno je.

    OdgovoriIzbriši
  4. kul&bjutiful! :)
    oduševih se... svaka čast za look... i goth i "normal" varijanta su čista 10ka!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti :) da nema radnih sastanaka i upisa u vrtić ja bi uvijek birala goth look ;)

      Izbriši
  5. E pa sviđa mi se i s crnim ružem i s Illamasqom, a i lak je predivan! Ovakav jednostavni očni makeup najviše volim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. lak je zaista divan, nisam znala da će mi jedan nudač ovoliko prirasti srcu!

      Izbriši
  6. Eto, nema većeg dokaza koliku razliku u looku napravi ruž za usne. Na zadnjoj slici si tako nevina, a na ostalim si vamp kraljica! :D Super mi je look, super ti je i puder (meni ne prekriva tako dobro :( ), i moram reći da mi se više sviđa s crnim ružem i bilo bi mi super zabavno ostavljati crne tragove po šalicama, malo za razliku :D
    Imam i ja žućkastu jedinicu, izbila sam pola zuba u nekom osnovne kad sam pala na beton, i pola zuba nije moje i ta polovica je recimo samo neatraktivna. Čekam da me lupi hrabrost pa da to odem zamijeniti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. crni tragovi na šalicama su malo friki kad nakon par sati rada ugledaš ruke garave i onda paranoja: ODAKLE OVO!? ŠTO JE OVO? XD
      Ti prokleti zubi rade takvu razliku na licu osobe da je to za nevjerovat. A inače imam gornju čeljust malo isturenu i užasno kretenski zatvaram usta (do puberteta nisam disala na nos LOL), pa je samim time sakrivanje ovoga još teže. Interesantno, meni su zubi cijeli, samo je caklina napukla, a ovo dolazi "iznutra", jel, prokrvarilo je "u zubu", a zub zdrav. Poludit. Sutra se idem naručit kod maminog zubara, pa ćemo vidit... Ovi u Zagrebu su se češkali po glavi i nisu htjeli ništ dirat. Prokleti asfalt i plava BMXicia XD

      Izbriši
  7. Ja sam od svega vidjela tetovazu:-))
    Zezam se,predobro,predobro izgledas u obadva looka,ne mogu odlucit koji ti bolje stoji,ma savrsena su oba!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ahahaha, baš bode u oči LOL ;)
      Hvala ti na komplimentima :)

      Izbriši
  8. krasni lookovi, prvi mi se više sviđa, premda bih se ja u javnosti ipak pojavila s drugim ;)
    super ti je ta tetovažica :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :) I ja sam isto sklonija izaći s nudačem, ali crni ostaje kao opcija u hladnijim danima, za neko otvorenje izložbe ili predstavljanje knjige, da se svi iščuđavaju i pričaju kako i dalje nisam zdrave glave, hehehe ;)

      Izbriši
  9. Odlična oba looka, a i Essie mi je predivan :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Essie je zbilja divan, baš mi je sjeo, iako nikada nisam bila od nudača... al, eto, nikad ne reci nikad ;)

      Izbriši
  10. Prekrasan ti je eye makeup!
    A na prvoj mi slici izgledaš ko lik iz nekog crtića, superslatko. :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Lepa si :) sa ovim nudaćem da napraviš post za makeup challenge, jes čula ;))? (Imaš još 10ak dana)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :D potrudit ću se, ništa ne obećujem jer me posao satire zadnjih dana, a još mi se je i moj mali propuh vratio s ljetovanja, kuku lele! XD

      Izbriši
  12. joj predobro mi je, baš sa crnim ružem...nude a la Sjajolika :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahaha, nude! Pa da, ako ćemo tehnički, to bi bile neutralne i akromatske boje, a što li je crna, nego NE BOJA <3

      Izbriši
  13. Taman i ja nosim spin the bottle :D s malo glittera da mi nije dosadan :D a look mi je super, pogotovo uparivanje s crnim ruzem da nije standardno nego daje neku zanimljivost

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. uopće nije dosadan, šta to pričaš! Meni su nudač-lakovi najuzbudljiviji od sviju. Možda zato jer su mi van "komfort-zone", jer totalno nisu u mom stilu (ja brijem na otrovne plave LOL)

      Izbriši
    2. a meni malo je, doduse ja nemam bas komfort zone sto se lakova tice nosila bi bilo koju nijansu :D

      Izbriši