petak, 15. kolovoza 2014.

Fyrinnae mineralna sjenila - prva recenzija + swatchevi


Došlo je vrijeme da se očitujem o ovim prekrasnoćama, ujedno i mojim prvim "indie brand" komadima. Radi se o mineralnim sjenilima američkog nezavisnog brenda imena Fyrinnae. To je jedan prilično misteriozan, no-drama brend, obavijen velom tajne. No sudeći prema recenzijama stranih i domaćih blogerica (pri tome mislim na Voodo Blonde i Shpekssy, a sada imate i moje iskustvo) sasvim su sigurna destinacija za online shopping. Narudžba je došla u roku 2 tjedna (što je prilično brzo), te sam uz poštarinu od 4 $, dobila i mali poklončić - sample Lip Lustre-a.


Kad je dekorativa u pitanju, ja zbilja volim što manja pakiranja, jer postoji šansa da ću ih potrošiti u razumnom roku. A jako volim isprobavati proizvode, boje i finiše, pa su mi se "sample" teglice učinile zgodnim za prvu narudžbu. 

Ne mogu vam dakle reći kako izgleda full size pakiranje ovih sjenila. Mogu samo reći da su sjenila (i mnoštvo drugih krasnih stvari, npr. već spomenuti, pregenijalni Lip Lustre u nijansi "Queer Theory" koji me je oborio s nogu i preobratio na koraljnu, a o njemu sam pisala OVĐEN i OVĐEN) dobavljiva s njihovog sajta (LINK). Prihvaćaju "all major credit cards" i naravno, PayPal. 


Full size senile dolaze u pakiranju od 3 grama (1.25 - 1.5 teaspoon), dok mini teglice sadrže 1/3 čajne žličice, što bi prema mojim slobodnim nepreciznim kalkulacijama iznosilo cca 0,75 g. Sasvim dovoljno za pošteno isprobavanje, testiranje i pregršt krasnih lookova.


Iskreno, bila sam prilično zbunjena i neodlučna pri naručivanju, zbog oooogromnog izbora nijansi i finiša, bez obzira na solidnu kategorizaciju u webshopu. Toga (nijansi, tekstura, finiša, op.a.) je definitivno previše da bih jednostavno uspjela zadovoljiti carinski minimum od 160 kn. Pa sam se vodila logikom da mi fali crvenih i jarko-rozih sjenila (a željela sam isprobati i jedno rumenilo, alli o njemu nekom drugom prilikom).


BIFROST je jedna krasna topla žuta, sa hladnim shimmerom. Jako je pahuljasta na dodir, te je favorit cijele narudžbe. Lijepo se ponaša i bez primera, iako u tom slučaju izostaje "wow-koja-luda-boja" efekt.


SUGAR SKULLS je hladnija roza, s jako sitnim raznobojnim (holografskim?) sitnim glitterom, koji se niže na swatchu naravno ne vidi. Koristila sam je vrlo suzdržano u zadnjem FOTD postu -> LINK


SCARLET MACAW je nešto toplija roza, koja vuče na koraljno, ali to je još uvijek roza. Također sadrži shimmer/glitter, ali više vuče na mat.


BITE ME je divna, bogata crvena s narančastim podtonom i finiš joj je apsolutni, beskompromisni mat. Malo se teže blenda, prilično ju je teško uklopiti u svakodnevne lookove, ali je divna i baš je zbog toga i volim. Ponaša se kao i svako drugo mat sjenilo, a uobičajeni primer je sasvim dovoljan, te olakšava blendanje.


BONFIRE SPIRITS je krasna ovako na prvi pogled, topla bordo-smeđa s raznobojnim sitnim glitterom, koji divno sjajucka u posudi. No ima napornu crnu bazu, i jako se teško radi s njom, što možete vidjeti na swatchu.


GENDER BENT je prekrasna shimmer tirkizno-plavo-zelena sa sitnim zlatnim glitterom. Ova se pak nijansa obavezno mora nanositi na ljepljivi primer, jer u suprotnome - ništa od pigmentacije.Volim ovakve nijanse, a kako izgleda u akciji možete vidjeti u ovom postu -> LINK


Swatchevi ni izdaleka ne prikazuju svu ljepotu ovih sjenila. Izostale su sve te divne šljokice, sjajuckanja i živost nijansi. Ipak, same boje su prilično realne. Swatchevi su rađeni preko Catrice Prime and Fine baze za sjenila.

A sad par riječi o Fyrinnae "primeru" koji to nije - Pixie Epoxy.
Prije naručivanja preporučam da pročitate što tvorci kažu o njemu -> LINK 


Ovo nije klasičan primer. Pixie Epoxy je ljepilo za šljokičasta i shimmerasta sjenila. Ono neće spriječiti nakupljanje, niti će pojačati intenzitet, niti će utjecati na dugotrajnost sjenila.

Ali ono što hoće napraviti jest sljedeće - sjenilo će se doslovno zaljepiti za njega i "setirati" ga. Minimizirati će "fallout" pri nošenju i učinit će sjenilo "vidljivijim". Obzirom da ga nisam koristila na pregibu kapka, već više uz trepavice, nisam sigurna u sprečavanje nakupljanja, no obzirom da imam masne i spuštene kapke, nisam primjetila preslikavanje.

Kod Pixie Epoxy-ja vrijedi pravilo "manje je više". Trik je u tome da se nanese jaaaako tanak sloj, pričeka koju sekundu da se počne sušiti, a zatim se sjenilo nježno utapka. Niže na slici možete vidjeti kako to otprilike izgleda, s tanjim slojem (gore) i debljim slojem primera (dole).

Mogla bih ga usporediti s Essence bazom za sjenila koja nažalost više nije u ponudi - Color Arts, koja je pak puno vodenastija i ima manju "ljepljivost" i gustoću od Pixie Epoxyja. Nisam je isprobala u kombinaciji s ovim sjenilima, no mislim da bi mogla odraditi dobar posao.


Iako me Pixie Epoxy nakon malo prakse odlično služi, jednoj frendici koju sam šminkala je prouzročio nepodnošljivo peckanje, te su joj natekli i kapci, iako ga je skinula isti čas. Stoga je moja preporuka da prvo uzmete sample, da vam se ne bi dogodilo nešto slično.

Sastav Pixie Epoxyja jest sljedeći:
Glycerin (vegetable derived), Purified Water (Aqua), Acrylamide/Ammonium acrylate copolymer, Propylene Glycol, Polyisobutene, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Silica, Polysorbate 20, Carbomer, Polyaminopropyl Biguanide, Gluconolactone, Sodium Benzoate.

Sve u svemu, ja zadovoljna. Sjenila su zbilja vibrantna i prekrasna, iako se prilično brzo troše.

Istina je da s ovakvim praškastim i pigmentiranim proizvodima treba prakse i navikavanja, ali ako volite tu i tamo začiniti dnevni look s malo boje, ovo je prava stvar. Nijanse su intenzivne i ultra pigmentirane (iako na swatchevima ne izgledaju tako, no uz ispravno korištenje Pixie Epoxyja nema greške)

Ne bi ih preporučila potezati i "žustro" blendati, pogotovo ako se koriste u kombinaciji sa spomenutim primerom - već lagano, impresionistički, tapkati. Inače se šljokice raznesu uokolo i završe na obrazima i u lavabou, a na očima ostane priličan nered, pogotovo s Bonfire Spirits i njegovom crnom bazom.

A sinoć sam "presovala" (prešala) dva komada koja ne koristim često, čisto da vidim kako će se ponašati. Koristila sam izopropanol + butanol - sredstvo za dezinfekciju kože (Što će li Lendoxia reći na ovo?), i moram priznati da je rezultat 50:50.
Sjenilo sa shimmerom (Scarlet Macaw) se odlično presovalo i sad je divno za rukovanje i aplikaciju. Mat sjenilo (Bite me) je po mojoj procjeni trebalo malo jače stisnuti, jer je popucalo. Iako mu se konzistencija nije promjenila i ponaša se kao i svako drugo sjenilo koje posjedujem, otići će natrag u "praškasto" stanje.

Sastav sjenila varira od nijanse do nijanse, a bitno je spomenuti da je Fyrinnae 100% veganski brend.


Priznajem da sam ih kasno otkrila, ali ja sam jako opčinjena ovim mineralnim sjenilima. Sigurno se vraćam po još Lip Lustrea i sjenila (ali moram doooobro proučiti ponudu), a voljela bih isprobati i ostatak rumenila i pudera.

Imate li vi iskustava s "indie" proizvođačima? Ja znam da imam cijeli popis brendova koje želim isprobati.

Broj komentara: 6:

  1. Ajme koje divne boje, koja pigmentacija! :O Odoh malo istraživat po njihovoj stranici.. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Bifrost i bite me su mi definitivni favoriti ovog posta, a za presanje, izopropanol i butanol, nije los izbor bitno je da je nesto sto brzo isparava

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajd super :D sjetila sam se našeg razgovora o dezinfekciji šminke, pa reko, valja ne mogu puno pogriješit :)
      Sugar skulls je isto zakon! Bite me se malo teže blenda, al GLE TU CRVENUUUU <3

      Izbriši
  3. Bonfire Spirits je krasno! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je! I otkad je sprešano, puno se lakše nanosi i blenda! :)

      Izbriši