utorak, 26. kolovoza 2014.

Lush Herbalism - recenzija



Zadnjih dva mjeseca sam opsjednuta umivalicama. Bez obzira što sam pronašla svoju omiljenu umivalicu (Dr. Organic s čajevcem, recenzija OVĐEN), kao pravi product junkie/beauty bloger uvijek sam u potrazi na nečim novim i uzbudljivim.

Nije tajna da volim Lush. Sastav pojedinih proizvoda se zadnjih godina poboljšao, vidi se da ljudi više paze na osvještene potrošače. To se odlično primjećuje upravo na ovoj umivalici/pilingu. Iako nisam purista, načelno volim prirodne sastojke te izostanak konzervansa i sulfata. Okej, ovaj sadrži sintetski parfem na zadnjem mjestu. Ali nećemo sad cjepidlačiti.



U mlađim danima sam koristila Fresh Pharmacy, koji mi je bio dobar, ali strašno agresivan i isušujuć. Zatim Coalface, od kojeg sam zaradila ogrebotine po licu zbog loše samljevenog ugljena.

Ovaj put sam bila pametnija, te sam zamolila za pomoć pri izboru. Odluka je pala upravo na ovo zeleno čudo, uz obećanje da mi sigurno neće isušiti kožu, a temeljito će je očistiti.

I znate što? Bio je to pun pogodak.

Na oficijelnoj web stranici nađoh na opis proizvoda, koji prenosim u cijelosti: "Herbalism preporučamo za problematičnu kožu i baš zato smo ga nafilali najmoćnijim biljem. Klasici poput ružmarina, kamilice i kadulje združeni s glinom i mljevenim bademima za detoksikaciju uzrujane kože."


Dolazi u dugačkoj "kobasici" prljavo-zelene boje koja se reže na komade. Uzela sam nekakvih 60tak grama, zbog straha da više ne bih stigla iskoristiti obzirom na kraći rok trajanja... Koji nije naveden na pakiranju, i zbog čega sam prilično pissed off. Po mojoj procjeni, načeti komad bi trebalo potrošiti u roku mjesec-dva. Ovih 60 grama će uz korištenje od 3-5 puta tjedno taman toliko trajati.

Miriše kao neki zdravi, veganski kolač - dakle, ne privlačno. Badem dominira, a tu su još i ta "zemljasta" komponenta koja dolazi od gline, i škrobna, koja dolazi od riže.



Iako na prvi pogled kompaktne strukture, Herbalism se jako mrvi, tako da je opreznost pri rukovanju obvezna, inače odu pare u kanalizaciju. Samim time je nespretan za korištenje (kao i većina Lush proizvoda eksperimentalnog tipa), jer ga je potrebno uzeti u ruku i namočiti kako biste ga nanijeli na lice.

No jednom kad je na licu, simfonija blage eksfolijacije i ugodne njege može početi.


Iako Herbalism zbog svoje teksture nije proizvod za svakodnevno uklanjanje šminke, pogotovo ne one s očiju (ja volim "oprati maskaru", nisam baš tip od mlijeka i ulja, iako sam u zadnje vrijeme počela koristiti mlijeka zbog suhoće okoloočnog područja, a ulja su daleko najbolji način za skidanje pminke, ali mi ulaze u oči i mute mi vid, a patim od sindroma "suhog oka", pa pokušavam štediti suzne žlijezde koliko je to moguće) izvrstan je za sporadične pilinge upravo masne kože (a bome i ostalih) jer uopće nije agresivan, niti je ovo "piling" u pravom smislu te riječi.
Tekstura je cijela zrnata, ali ta zrnatost je nježna, mekana, nimalo gruba - a opet radi eksfolijaciju. Uz to, ovo je masniji tip pilinga - kremast je i ne pjeni se, te nakon umivanja lice ne zateže niti traži dodatnu hidrataciju. Ja to jako volim kod umivalica, jer ne moram odmah nanositi dnevnu kremu, niti hidratizirati kožu zbog zategnutosti ili isušivanja.


Iz svih tih razloga je volim koristiti ujutro, nakon što sam noćno odnjegovala kožu jer nemam nikakve šminke za skinuti, jedino višak sebuma.

Jedina zamjerka (osim nenavedenog roka trajanja) bi bila cijena. Nekih 70tak kuna za 100 grama. To je i više nego dosta, tako da kupnju u skorije vrijeme neću ponavljati. No počastit ću se Herbalismom svaki put kad posjetim Zagreb, ako je početak mjeseca ili si isplatim neku dnevnicu. Moje lice to zaslužuje :)



Ovo je zbilja jako dobar proizvod, siguran, blag i učinkovit.

Sastojci su sljedeći:
mljeveni bademi (Prunus dulcis), kaolin (Kaolin), glicerin (Glycerine), klorofilin u vodi (CI 75810, Aqua), ekstrakt koprive, ružmarina i rižonog octa (Urtica dioica and Rosmarinus officinalis), rižine mekinje (Oryza sativa), ekstrakt gardenije (Gardenia jasminoides), apsolut ruže (Rosa damascena), ulje plave kamilice (Matricaria chamomilla), ulje kadulje (Salvia officinalis), miris (Perfume), *prirodno se pojavljuje u esencijalnim uljima

3 komentara:

  1. Jako mi se sviđaju fotke moram reć :D
    Imala sam ga i bacila dio jer je promjenio miris, treba ga izdašno uzimat jer se usmrdi nakon nekog vremena, eh. Ali odličan je. Jedino što sam na početku pizdila jer se mrvio i nisam ga razmazivala u rukama nego stavljala mrvljastog na lice pa tek onda mješala vodom.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja godinama koristim Angels on bare skin i izgleda isto ovako,u kobasica obliku...i odlican mi je,ma najbolji!!Zimi imaju neku LE piling umivalicu Buche de noel pa ako te oko Bozica put nanese u Zgb,preporucujem ti da je probas!I da,drago mi je da ima jos Lush ovisnika,ja neznam sta nisam probala od njih!

    OdgovoriIzbriši
  3. Izgleda baš fora, no čim vidim tu lagano raspadajuću teksturu, znam da bi ga koristila svake prijestupne. Meni je to tlaka, isto mi je i s Balm Balm maskom/pilingom, no koristim ga jednom tjedno jer sam si zabranila kupovinu ostalih klasičnih pilinga dok barem pola ovog ne potrošim :D I da, fotkice su mrak!

    OdgovoriIzbriši