subota, 16. kolovoza 2014.

Trkeljanje #4 - Sjajolikin neseser


Pošto sam ga nekidan pretramakala i "updateala", te potaknuta nedavnim postom slične tematike kod Art of Beauty riješila sam da vam danas pokažem moj svakodnevni neseser kojeg nanašam uokolo po torbi/torbama i njegov pripadajući sadržaj. Nadam se da mi neće zamjeriti :)


Moj neseser je crn. Od prave kože. Po tom pitanju sam beskompromisna. Volim crnu kožu (znam da će mi puno prijatelja životinja to zamjeriti, ali baš me briga). To je darkersko naslijeđe koje još uvijek ponosno isfuravam.
Neseser je kupljen prije cca 6 godina, kao dio seta. Ovaj je najveći, a druga dva su u upotrebi; srednji je mamin, a najmanji je moja pernica za flomiće. (Da dobro ste pročitali. Periodično nosim flomastere sa sobom da skiciram.)
Inače ima metalne drukere s donje strane koju naravno nisam uslikala. Ti drukeri služe da bi se svi neseseri iz seta pričvrstili jedan za drugi. No kako su neseseri raseljeni, drukeri nemaju mnogo smisla.


Sadržaj čini 50% stalni postav, a 50% izmjenjivi. Kako sam nedavno radila njegovu inventuru, usput sam potrpala par stvarčica koje će vremenom nestati iz njega, iz praktičnih razloga - ne volim kad je pretrpan.
Moram također napomenuti da volim sa sobom uvijek imati minimum šminke za total-makeup, dakle, da se mogu našminkati bilo gdje, ako mi dođe.

A dođe mi.


Krenimo s proizvodima za oči i okoloočno područje.
Prvi s lijeva je Alverde prozirni gel za obrve i trepavice. Pošto imam bujne i dugačke, a neposlušne obrve koje odbijam šišati, volim kad su začešljane i na mjestu. Do sada nikad nisam koristila gelove (osim voska, koji mi je btw, mastan i bljak), tako da mi je ovo prvi proizvod takve vrste. Moram priznati da nisam imala nikakva očekivanja, no oduševio me je i moći ćete čitati o njemu u sljedećim favoritima.
Essence shimmer-bežasta olovka je također novost. Prije sam uvijek nosila nekakvo neutralno mono sjenilo, koje bi mi služilo za ujednačavanje boje kože na kapcima i hajlajt ispod obrva. Ova je olovka izuzetno blještava, tako da sumnjam da će se dugo zadržati u mom neseseru. Svakako, dobro dođe kad nema ništa drugo, i ne zauzima puno mjesta.
Gariner BB roll on za podočnjake je stalni stanovnik mog nesesera. Nezamjenjiv i obožavam ga. Hibrid između korektora laganog tekućeg pudera i BB kreme. Divno osvježava lice, i totalno ga "podiže", te mi većinu vremena mijenja puder (pogotovo ljeti). Koristim ga samo na podočnjacima, no obzirom da nemam problematičan ten, to mi je sasvim dosta da me "ujednači".
Nekakva Essence maskara za 9,90 kn je moja trenutačna maskara. Počela sam politiku mijenjanja maskara svako 2-3 mjeseca, i zato ne dam više od 30 kn za maskaru.
Slična stvar je i stušem. Za sada u neseseru obitava S-he crni tuš koji je solidan. Ubola sam ga za 15tak kn u dm-u. Maskara i tuš su također dio stalne postave nesesera.


Usne!
Nekakav balzam je gotovo uvijek tu, ovaj put je to najnoviji Burt's Bees s pepermintom. Iako sam na prvu bila malo razočarana peckavošću na usnama, vrlo brzo sam se navikla i ovo je postao moj najdraži balzamić kojeg imam.
Ruževi su izmjenjivi dio postava, trenutačno su tu tri komada u nijansama koje najčešće koristim, a mogu ih iskombinirati sa bilo kojim outfitom. Iako 90% vremena nosim crno, nema veze, uvijek je tu ili neko rumenilo, ili neko sjenilo, ili imam plavu kosu, s kojom moram iskombinirati ruž. Devil is in the details.
Dakle, trenutačno su tu:
- Catrice Ultimate Colour 020 Maroon (koji je moj najdraži ruž ikad) - MLBB nudač
- Maybelline Color Whisper 310 Mad For Magenta - žiži roza bojica nadogradivog intenziteta
- Bourjois Rouge Edition 15 - prekoprekrasna koraljno crvena, jako nosiva i prilagodljiva


Lice.
Iako više volim Essence matirajući puder, u neseseru nosim ELF puder za matiranje, isključivo zbog pozamašnog ogledalca. A ima i aplikatorčić (koji definitivno mora na pranje) pa je super praktičan. Inače pudere za matiranje i rumenila ne nosim ljeti - zbog znojenja. No ipak postoje situacije u kojima poželim zarumeniti obraze. Stoga je tu Bourjois rumenilo u nijansi 74 Rose Ambre. Vrlo je versatilno i prilagodljivo, iako malo baca na breskvu. Zapravo sa sobom inače nosim nijansu 54 Rose Frisson, koja je malo manje narančasta i prirodnija obrazima, no ostao mi je kod muževe sestre, pa dok ne dođe... Šta je tu je :) Bourjois rumenila volim jako, jer su kompaktna, mirišljava, slabo pigmentirana (da, meni je to super, pogotovo za "putna" rumenila) i imaju sasvim solidnu četkicu, ma što god drugi pričali o tome.
Tu su još mini CV maramice za skidanje šminke (zlu ne trebalo), iako ih ja koristim za skidanje swatcheva kad izlazim iz dm-a ili Kozma.
I Essence papirići za matiranje, koje sam ubacila iz prostog razloga što se bliže hladniji dani i matiranje će imati smisla.


Mini krema za ruke, ovaj put Alverde od nevena. Intenzivnog mirisa, no svejedno solidna kremica. Volim imati kremu za ruke uz sebe, jer ih često zaboravim namazati doma.
Karma parfem u sticku furam sa sobom dok ga još ima. Na vratu mi je premastan, zato ga mazuckam na zapešća. I dobro je. Volim taj miris do neba.

Rašpica - obavezna, kao i pinceta. Apsolutni stalni postav. Tko zna kad ti može puknut nokat ili izrast obrva na neželjenom mjestu.


Fascinantno mi je koliko stvari zapravo stanje u ovu torbicu veličine prosječne pernice. S vremenom će se iz mog nesesera iseliti dosta stvari, prvenstveno maramice, listići za matiranje, parfem i ona olovka za oči.

A uselit će se neke nove.

Što vi nosate sa sobom?

23 komentara:

  1. imamo istu Essence pincetu, obožavam je :)
    zainteresirala si me za Gariner BB roll on za podočnjake, baš se čini kao praktična stvar
    obožavam koristiti matirajuće papire :D
    baš kao sljedeći post planiram svoju kozmetičku torbicu pokazati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je ipak draži puder za matiranje, mada i papirići dobro dođu kad nemaš kist sa sobom :D
      evo vidim da ima zainteresiranih, past će i recenzija okoloočne garnier bb-ice :D

      Izbriši
  2. U kozmetičkoj torbici upoće ne nosim šminku. Nekad jesam, ali sam shvatila da je uopće ne koristim pa sam izbacila. Nosim samo stvari za, recimo, osobnu higijenu, vlažne maramice, gel za dezinfekciju, krema za ruke, naravno rašpica i pinceta i još poneka stvar da ne nabrajam dalje :D

    Zgodnih stvarčica imaš i baš me zanima taj Alverde gel za obrve.
    I ja isto volim ne previše pigmentirana rumenila :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je šminka bitna u neseseru da mogu nabacit malo "ljepote" ako se dogodi neka promjena plana dok sam vani, jer često izađem s malo maskare i ružem, a onda se neko sjeti da bi mogli imat sastančić pa ono... nek se nađe, ne smeta mi :D
      Bude recenzija tog gela, baš mi se svidio!

      Izbriši
  3. Stvarno puno toga stane unutra :). Maybellinov Mad For Magenta obožavam, a osim toga nosim i matirajuće listiće, rašpicu, kremu za ruke, balzam za usne,... Dosta toga ustvari. Zainteresirala si me za ovaj Garnier roll on, baš ću ga proučit malo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ruž je solidan, iako su mi od tog tipa ruževa Catrice Gel Colour puno bolji po pitanju hidratacije i samog nošenja... Ovaj me malo isušuje, ali je bojica bombon :D

      Izbriši
  4. Wooohooo, baš sam se veselila ovom postu.. :) Prvo, jako lajkam ruževe.. :) I baš mi je drago što nisam jedini ljubitelj Buržua rumenila, potpisujem sve što si napisala, uostalom, i ja sam ih tako nekako opisala.. Kakva ti je ova Essence maskara? I, još jedna stvar, može recenzija ove male BB-ice? Imam za masnu kožu i to je valjda jedini proizvod od Garniera koji mi ne radi s*anja na licu.. :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Maskara je, vjerovala ili ne, sasvim solidna. Četkica joj je fora, ide u spiralu i nekako je rijetka, i skroz mi paše. Ne daje neki svemirski volumen, ali je korektna, ono, služi svrsi, ne grudva se, ne peče za oči i definira trepavice :) što'š bolje za 10 kuna!?
      Bude recenzija, vidim da ima zainteresiranih, još samo da skupim podatke o sastavu, nijansama i svemu, jer sam kutiju bacila u smeće još prije nego sam blog pokrenula, hahaha!

      Izbriši
  5. Pa nosam maramice, eventualno neko dezinfekcijsko sredstvo za ruke koje sam potrošila doduše prije kojih par mjeseci, ruž ili labelo za obnoviti usta xD,neki mali češalj...i to ti je to.
    Ti si tako uzorna blogerica, imaš i neseser <3
    Nego, ovaj dio s ruževima mi je najbolji...sjećam se da si imala Buržoa ruž kad smo se vidle u Zg, baš ti je lipo stajo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni su ta dezinfekcijska sredstva za ruke bljaaaak! Imam filing da su mi ruke prljavije nego prije LOL Ja sam manijak po pitanju pranja ruku, do te mjere da ne volim prat ruke toplom vodom jer imam osjećaj da nisu dovoljno čiste (frikuša sam, znam)... A da ne počnem opet pričat o tekućim sapunima LOL Nego da, zato uvijek imam neku asepsoleta maramicu u torbi (ne u neseseru) :)
      A Buržua ruž je krasan. Moram nabavit još koji, podhitno!

      Izbriši
  6. Volim ovakve postove! Imamo slično iskustvo s Burts Bees balzamom, moj je od manga ali isto mi je na početku bio nekako čudan, no onda smo se jako zavoljeli! Ovaj od peperminta ću preskočiti jer ne volim taj osjećaj peckanja na usnama, ali sigurno ću kupiti još koji nakon što potrošim mango.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je, sjećam se da si spominjala nekakav love-hate odnos :D Ja sam svog slučajno uzela s pepermintom, jel, htjela sam neki bez okusa i mirisa, eventualno ono, pčelinji vosak i ta "natural" spika, a ovaj sam pokupila jer nema ništa nacrtano na njemu i piše "original"... Eto, to mi je lekcija da ČITAM ubuduće LOL

      Izbriši
  7. Ja isto nosim ovu Essence olovku i Bourjois rumenilo :). Još se tu nađu i alverde balzami za usne i Deborah kompaktni puder koji također nosam sa sobom zbog ogledalca.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ogledalce je definitivno prioritet, pa ako ne nosim ovaj puder, onda nosim jedno ogledalo od Oriflamea, ima mu sigurno 10 godina :D

      Izbriši
  8. Ovo čudo od Garniera se čini fora. Imam Essence pincetu al su neke druge šare po njoj i obožavam ju. :D
    Smišno mi je kako sam već nekoliko puta čula da se većina žali na peckavi osjećaj mentastih balzama, pa ih onda na kraju zavole. I samoj mi je tako bilo. Menta rules :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pinceta od Essencea me je naprosto oduševila, em što je čvrsta i služi svrsi, super je za stavljanje parcijalnih trepavica.
      To s mentom je baš čudno, ali je zapravo super :D

      Izbriši
  9. nemogu zamislit da imam isti neseser 6 godina, al opet ja ih kupujem za sto manje pare i pretrpavam pa puknu s vremenom pa se ne mogu cudit :) Svakodnevno sa sobom nosim samo ruz koji taj dan nosim i korektor za zlu ne trebalo, to je apsolutni must, ako si dozvolim malo vise uzmem i rumenilo i maskaru i koji dodatni ruz ako me puhne promijenit i to je to :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma mijenjala sam ih i ja, al ovome se uvijek vratim, jer je tako nekako... uh, divan... i kožni... ;)

      Izbriši
    2. i citav XD za razliku od mojih

      Izbriši
  10. Sa sobom nosim puno manje kozmetike nego ti, ruž koji taj dan koristim, Labello, ogledalce, vlažne maramice i četku
    Nemoj koristiti metalnu turpiju za nokte, puno su bolje papirnate

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e vidiš, meni četka ne treba. Uopće hahaha :D
      Ma ova turpija je neka stara, "za po putu", ako zakačim neđe s noktom :) a ne da mi se nosat sa sobom polirni blok koji mi je u "stolnom" setu za manikuru hahaha... a papirnate turpije se uvijek isprljaju od šminke i zgužvaju, ovo je čisto praktično rješenje ;)

      Izbriši
  11. Ja svoje Bourjois rumenilo uvijek nanosim s njegovom četkicom i genijalna mi je! Da se barem sjetim malo ju češće oprati, doduše :D I savršeno je rumenilo za nanašati okolo! I miris! OK, vidim da ću si morati još koje nabaviti. Svoje imam preko 2 godine i još uvijek je super!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj e vidiš da, i ta četkisa se treba prat LOOOOL
      Meni su ta rumenila su-per, ne znaš što svi gnjave s četkicama i pigmentiranošću, jer tako se lijepo blendaju i divna su, čvrsta, možeš ih bacat i neće im ništa bit. I ogledalce imaju, alo! :D I meni ih treba još minimalno 3 da budem zadovoljna s kolekcijom :)

      Izbriši