petak, 3. travnja 2015.

FAVORITES #6


Iako sam najavila koraljce, mislim da bi bio red reći koju riječ o trenutačnim favoritima, jer ih se skupilo i svi su nekako zabljesnuli, i sve su redom odlični proizvodi.

Krenut ću od dekorative, koja je meni uvijek najzanimljivija, i to od Shiseido Luminizing Face Color WT905 High Beam White... Highlightera. Barem mi ga je Petra (The Brush Stash) pod tim nazivom "prodala" u postbbdayovskom pohodu Muelleru. Upućujem vas na njenu recenziju, ja ga još uvijek isprobavam, i za sada moram reći da sam izrazito oduševljena i uzbuđena svaki put kad otvaram tu kutijicu od 340 kn. Najskuplji komad šminke u kolekciji, pa highligter. Nemoš vjerovat.

I još jedan highlighter ubacujem preko reda, iako je zapravo prva ljubav (jer sam ga zaboravila izvadit iz nesesera za slikanje), i to je upravo onaj koji me je preporodio i preobratio - Makeup Revolution Radiant Light Exhale highlighter*.


Zahvaljujući, KOME DRUGOME NEGO Blanki (Variola Vera). To ti je tak kad hengaš s vizažistima. Sad ne samo da sjajoliko sjajim nego sam SJAJNA SJAJOLIKA (zvuči ko neki retard od superjunaka LOL).

Shiseido mi daje onaj fini, suptilni, satenski glow, dok MUR ima intenzivniji, no nepadan shimmer sjaj. Prvi je suh, drugi je puterast. Obožavam i jedan i drugi.

Amo se sad vratiti na prvu fotku i prekinuti ovaj hajlajterski monolog, zbilja ne znam što je meni, matirajućoj Sjajolikoj koja bježi od bilokakvog presijavanja.

Ahem. Catrice ima novu bazu za kapke (Prime & Fine Eyeshadow Base). Ok, nije više toliko nova, ali novija je od one stare, neupotrebljive, o kojoj sam pisala u Usporednoj usporedbi baza za kapke. Ova je pak, čudo neviđeno. To radi. Usudila bih se reći da je premašila sva moja očekivanja, i da je usporediva - ni manje, ni više nego s Urban Decay Potion Primerom. Ne isušuje kapke, lijepo se maže, pojačava intenzitet, olakšava blendanje i... SJENILO JE NETAKNUTO PO VAS DAN!!! Po 12 sati moji kapci su onakvi kakvi su bili tek našminkani. Oduševljena sam i moram nabaviti zalihu, jer malo, malo, pa ih nestane s police.

Opet Catrice, i to All Matt Plus tekući puder u nijansi 030 Warm Beige. Dakle, ovaj puder je definitivno skinuo s trona Revlon Colorstay za masnu/mješovitu kožu. Zašto? Pa prvo zbog cijene. Upola je jeftiniji. A onda zbog lagane teksture i super jednostavne aplikacije. Zatim i zbog svoje skoro pjenaste konzistencije i vodenastog i svježeg osjećaja na licu. Zbog toga jer je super dugotrajan, srednje prekriva (to volim), ne oksidira, i tako ga je lako skinuti bilo kojoj čistilicom, za razliku od CS-a, nakon kojeg treba ribanje svim dostupnim sredstvima. Oduševljena sam i opčinjena, dođe mi k'o lagana BB krema, a ne puder. Odličan. Sjedi 5.

Za Lipcote Lipstick Sealer (kojeg sam impulzivno strpala u košaricu jednom davno na nekom feeluniqueu ili lookfantasticu, kad sam kupovala UDPP) sam mislila da ću ga samo čuvati u ladici, i zaboraviti na njega, jer ionako preferiram mat ruževe i ne da mi se zajebavati s trackanjem nečega dodatnog po usnama. Međutim, na BBDay sam odlučila nositi crni ruž (na slici desno, Portland Black Lipstick Company), a pošto je dotični izrazito kremast i ima tendenciju "krvariti" i lijepiti se po zubima (inače je hiperpigmentiran, s blagim zelenkastim podtonom i zapravo je vrlo dobar crni ruž) odlučila sam se pomoći s Lipcoteom. I nisam pogriješila. Tekućina alkoholnog zadaha i upitnog okusa, drži ruž na mjestu cijeli jebeni dan, uz povremene popravke (u vidu laganog tapkanja po sredini usana) jel, logično, ipak se kroz dan jede, puši, pije kava... Pa je tako moj kremasti ruž preživio BBDay, i svu onu hranu, i kave, i piće, i sladoled, I NA KRAJU VEČERU U KINESKOM RESTORANU. Lipcote proglašavam junačinom i definitivno će mi pomoći iznosati hrpu kremastih ruževa koji su mi do sada skoro pa smetali. Epic win, rekla bih.

O Eveline Celebrities crnom tušu blogolegice su zadnjih godina rekle sve što se ima za reći. Odličan, pigmentiran, dugotrajan tuš, jako dobra četkica, sve u svemu, jedan od najboljih u zadnje vrijeme. Uz to i super jeftin.

Essence Make Me Brow je iznenađenje godine. Fino pigmentiran, tamnija nijansa k'o da je rađena prema mojim obrvama. Jeftin i postojan, dolazi s odličnom tankom, tvrđom četkicom koja moje potrebe zadovoljava savršeno. Iako i dalje obožavam Misslyn Eyebrow gel, ovo je (iako drukčije formulacije) dostojna zamjena.


Makeup Revolution obožavam, nije tajna. I to ove dvije palete, koje su mi sjele savršeno. Stoje jedna pored druge u kupaoni, i ja se svaki dan lijepo probudim i našminkam bez kopanja po ladicama, razmišljanja, dvoumljenja i ostalih suvišnih frustracija.


Iconic Pro 2 Salvation paleta* mi nudi minimalan izbor za eksperimentiranje u ranim jutarnjim satima, a opet mi daje dovoljno slobode da se izrazim. Ultra Blush paleta kremastih rumenila* mi je bog i batina otkad sam našla kist koji omogućuje idealnu aplikaciju i ja sam jedna sretna žena. Još uvijek "fulam" nijansu, ali zbog kremaste teksture i mogućnosti miješanja, popravci u ranim fazama "zajeba" su itekako mogući. Prezadovoljna sam.


D'Adamo Anti Age serum sam ubola za nekih 9 dolara na iHerbu (inače je oko 27), i moram priznati da sam ugodno iznenađena. Vrlo je lagane teksture, iako kaže da je za suhu kožu. Mene masnjikavu fino hidratizira, no nije ni do koljena Bocassy serumu. Bez obzira na to, prirastao mi je srcu, jer me ne umašćuje, i super je podloga za šminku.

Loko prirodna kozmetika Makeup Remover ulje za skidanje šminke je odlično. Fino skida, ne peče za oči i ne mulja vid, eventualno u fazi ispiranja zna ući u oko, pa eto... Fala bogu. Fino miriši, ne isušuje, baš, baš. Mrak. Još koji mjesec skupljanja hrabrosti i sama ću si smućkati jedno ovakvo ulje.

Bocassy lagana dnevna krema*. Mislim, taj Bocassy, stvarno, ja ne vjerujem da mi je svaki njihov proizvod tako lijepo sjeo. Ono kad otkriješ brend koji ima i serum*, i noćnu kremu* i dnevnu kremu koji zadovoljavaju tvoje potrebe, a NISU namjenjeni masnoj koži, pa stoga ne isušuju, a mirišu, a još su "naši" i (cca) 97% sastojaka je prirodnog podrijetla. Zbilja. Bez lažnih epiteta jer su PR proizvodi. Odlični su. Ako imate budžet i dvoumite se - nemojte, meni su bolji od bilo kojeg Vichy-ja, LRP-a i sličnih isprobanih u tom cjenovnom rangu. Uglavnom, ova dnevna krema tako fino sjedne na maloprijespomenuti serum i moja koža je popije u roku keks.


Loko Pačuli dezić je otkriće. Inače sam vjerna svojoj Balei Sensitive, ali ovo je zbilja vrijedno spomena jer je učinkovito i madafaking prirodno :) Čak se i mojem mužu sviđa. Iako soda bikarbona zna biti agresivna prema pazusima, i znala sam imati problema s tim i takvim "prirodnim dezićima", u ovom slučaju sam izbjegla iritacije, iako je bilo malo perutanja i guljenja kože, no samo dok se pazusi nisu navikli. Čak funkcionira i na svježe obrijanim pazusima. A pačuli obožavam <3

Now Foods Shea Butter - ovo svako mora imat doma. Univerzalni melem, rekla bih, i to ogromna tegla za svega 7 dolara. Mi mažemo maloga s ovime nakon kupanja i koža mu je tako divno mekana i fina, da bi ga cijelo vrijeme cmakala. A meni je super za ruke, noge, i općenito suše djelove.

Got2b Glued Spiking Gum je premašio sva moja očekivanja koja sam imala od jednog dm-ovskog styling proizvoda. Ovo čudo radi, i usporedivo je s nekim Tigi proizvodma koje sam koristila u mojoj mladosti. Ako imate kratku kosu i volite se "nakostriješiti" ovo bi mogao biti pravi proizvod za vas. Ne masti, drži, i ne "hrska" - isporučuje sve što piše na teglici. Totalni win.


Nivea Natural Oil ulje za tuširanje se je pokazalo kao najfinije od svih ulja za tuširanje koje sam isprobala otkako sam opsjednuta istima. U Zagrebu sam kupila Aveo, i njega krećem isprobavati danas, no Nivea se pokazala boljom i od Balee (bolje njeguje, finije miriši), L'Occitanea (rijeđe je, lakše se razmazuje, njega je tu negdje i daleeeeeko je jeftinije), Afrodite (Jojoba oil je najobičniji gel za tuširanje, iako fino miriši to nije ulje za tuširanje, dakle neusporedivo jer nije iz iste kategorije)... Preostaje mi samo isprobati Yves Rocher, Sebamed, Eucerin i ostale ljekarničke brendove koji u asortimanu imaju taj tip proizvoda. Za sada vodi Nivea.

Afrodita 100% Spa maslac za tijelo je opjevan i nahvaljen u blogosferi, pa nemam ništa novo za reći osim da je SAVRŠEN. Divno miriši, bogato njeguje, super se brzo upija a ne ostavlja me masnom. Ovo je ujedno i najbolja krema za ruke IKAD, jer na dulje vrijeme omekšava suhu kožu i zanoktice. Žalim samo što sam ga tek sad otkrila.


L'Erbolario Papavero parfem. Divota jedna sanjiva, topla, pomalo orijentalna, a opet svježa i cvijetna. Napokon je u mojem posjedu i divan je. Naprosto divan. Ne znam kako miriši mak, ali znam da ovo miriši savršeno. L'Erbolario fakat ima super mirise, no ono što ja najviše volim kod tog brenda jest ambalaža, tj. grafike na kutijicama. Pa to ti bude žao bacit čovječe.



I za kraj, jedno mini iznenađenje, Ebelin blazinice s odstranjivačem laka za nokte bez acetona. Vrh! Kupila sam ovu kutijicu da furam sa sobom u Zagreb, jer đe bi ja s bočicom acetona, blazinicama... Pa još zasmrdiš sve oko sebe, a i te bočice imaju tendenciju natopiti prtljagu svojim sadržajem... Tako da je ovo bio pun pogodak. Mirišu divno i voćno, uljne su i totalno njeguju nokte, a prilično su učinkovite, za divno čudo. Mislim da koštaju tipa 5-6 kuna, tako da si nabavljam ovoga u većim količinama da imam po kući.

I UH!
Umorih se!
Pišem ovaj post već skoro 2 sata!

I? Dijelimo li neke favorite? Što ste vi fino otkrili u zadnje vrijeme?

*PR proizvod

Broj komentara: 16:

  1. Jaoooooooooo kupujem ovu Catrice bazuuuu, počelu su ju ljudi pomalo hvalit :P
    Još bi si uzela više komada za zalihu, kolko ti vjerujem hehe
    Jel ti ostanu MUR sjenila na njoj 12 sati?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zalihe se definitivno moraju raditi. Catrice baza je vrh!
      Kako se zadnjih tjedana šminkam isključivo MUR-om, da, po 12+ sati netaknuta, ali ne garantiram za maskaru, tuš i ostalo :D Mat sjenila drži ko luda, dok je s puterastim shimmerima i metalicima nešto sitno slabija (samo se gubi intenzitet, ne nakupljaju se), ali opet neusporedivo bolja nego npr. MUR ili nedajbože Essence baze za sjenila. 90% slična kao UDPP. Vrh.

      Izbriši
  2. Ok, sad si me uvjerila da probam novu-staru Catrice bazu za sjenila i da probam naći nijansu za sebe od tog Catrice pudera :D Lipstick sealer si mi prodala već na BBD-u i moram ga potražiti, a ostatak favorita je toliko divan i neke stvari nisam nigdje vidjela na blogovima nego baš tu :D

    Pa će za svaki slučaj ovaj post ić u bookmarks ako nešto zaboravim da mi ''treba'' :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za 30tak kn koliko košta ta Catrice baza se isplati nabaviti je. To je jedan od onih proizvoda koje (barem ja) trošiš na dnevnoj bazi, i definitivno će se potrošiti.
      Lipcote košta isto toliko po webu, oko 35-6 kn, ako se dobro sjećam. A koliko se isplati ili ne... Ne znam. To ako baš imaš neki ful kremasti ruž koji ti mora trajat sto godina a baš baš njega hoćeš imat a ne neki drugi bolji i postojaniji... Svakako, mene je spasio s crnim ružem, inače bi izgledala ko da sam se ljubila s dimnjakom.
      Koje koje stvari? LOL Ja ti obožavam ić na "blind dateove" s kozmetikom, i otkrivat nove stvari. I uglavnom kupujem po ambalaži. *sudimknjigupokoricamaLOL*

      Izbriši
    2. Npr Nivea ulje za tuširanje (nisam ni znala da postoji xD), taj Lipcote, pa Balea blazinice za skidanje laka (gdje ja živim??)... :D Ali neka, sve jednom saznam xD

      I da, imam kremastih ruževa, jedan je u gelu od Morgana Cryptoria brenda, al joj kad krene nestajat, nestaje čudno pa bih ga rado uparila s ovim Lipcoteom :D

      Izbriši
  3. Eveline tuš je zaista dobar a cijena je sitnica. Meni samo ne odgovara ljeti jer nije vodootporan ali opraštam mu to, nije on jadan kriv šta je vani vruće XD
    O loko kozmetici uglavnom čitam samo pozitivne recenzije i stalno si kontam nešto naručiti, ali nikako da se nakanim. A i cijene su im pristupačne.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eveline je totalno otkriće, odgađala sam kupnju godinu i više dana, na kraju reko, mora bit dobar kad ga hvale... I jest. A ja inače ne volim vodootpornu kozmetiku, radije se prilagodim uvjetima... A ljeti ionako nemam snage nizašta osim maskare i ruža... Eventualno sjenila ako je baš neka fensi prilika (DLJI, npr)...
      Loko je jako kul, ali ruževe tj. tonirane balzame slobodno zaobiđi ;)

      Izbriši
  4. ok definitivno moram isprobat catrice bazu :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Drago mi je da ti se sviđa highlighter, meni je jedan od najkorištenijih proizvoda uopće, gotovo da nema dana da s njim ne završim šminkanje. :D Sad si me opet zainteresirala za Afrodita maslac, malo malo pa ga netko od cura spominje, a ja mu na neku foru uporno odolijevam, ali vidim da ću ga morat isprobati. Zanima me i Catrice baza, taman mi je moja Artdeco pri kraju pa je možda isprobam. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo tako sam i ja odolijevala i Afroditinom maslacu i Eveline tušu, na kraju se uvjerila da rejvanje nije zaludu :D
      Catrice baza do sada najsličnija obožavanom UDPP-u, za 30tak kn dušu dala, čak ju je šteta trošit na swatchanje, odlična je.
      A hajlajter je bomba, iako već vidim da će uskoro biti presvijetao (lako tamnim), i da ću mu se opet vratiti s punom ljubavlju nekad u veljači 2016. <3

      Izbriši
  6. shea butter... svima govorim o njemu, obožavam ga <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je da da je genijalan!? Majka mi je bila kupila L'Occitaneovu onu malu teglicu, koja košta tipa 70 kn, i mislim se, kakvo je to fensi sranje... I nabasam na ovu teglu na iHerbu i reko, zašto ne, svi to hvale i stavljaju u sve živo... i stvarno je bez greške, koža bude tako divno mekana, i baš regenerira, a upije se skroz i uopće nije mastan filing nakon mazanja... Hit godine :D

      Izbriši
  7. Od navedenog je na popisu catrice baza (kupilo me tvoje odusevljenje na BBD :D), kao i puder, najsvjetlija nijansa ovoga mi je ustavri vrlo dobar match, a lipcote, mislim, kako sam mogla zivjeti bez toga, a uopce me nije zanimao dok sam citala kod Sminkoholicarki, stovise, toliko mi je zvucalo to sve naporno.
    Sto se ulja za skidanje tice, koristim baleu, garnier mi je bio onak, ali sam najzadovoljnija kako mi ustvari ricinus i arganovo to sve skinu :D
    Zudim posnjofkati negdje papavero L'erbolariov, ako je imalo slican tusiralici od maka koju ljubim, bit ce udomljen.
    I sve to naravno od prve sezonske place ha ha ha, mos mislit xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Catrice ti treba, a Lipcote možda, a možda i ne, mislim, super je, i nije naporan jer ga staviš JEDNOM, i poslije ne, ali opet, mislim da je zahvalniji za tamnije nijanse, a da bi se pucanje mat-sloja puno više primjećivalo na svijetlim primjercima... Evo ne znam, ako budem u modu, napisat ću poveći osvrt, definitivno ga zaslužuje :)
      A L'Erbolario me opsjeda ponovno, u srednjoj sam bila opčinjena tim grafikama i dizajnom, sad sam se opet nanovo zaljubila <3 Btw, ja sam ti na BBDay-u smrdila na mak :D ne znam koliko se osjetilo LOL

      Izbriši
  8. Make me brow je super proizvod, ukrotio je moje obrve :D i definitivno ću ga ponovo kupiti.

    OdgovoriIzbriši