nedjelja, 19. travnja 2015.

FOTD #17 - WRONG SEASON


Ovaj look je kao prvo, totalno fulao sezonu, jer je totalno jesenski, a nimalo proljetan. No obzirom na vremensku prognozu prošlih par tjedana, nije bio daleko.
Kao drugo, ovaj look je rađen unutar 20 minutne pauze od posla, dok je mali spavao. Naime, prošla dva tjedna smo doma, jer smo navukli sva sranja ovog svijeta, u vidu alergije i upale uha (ja) i upale grla, upale uha + crijevne viroze (mali).

Enivej.

Ideja iza ovog looka ne postoji, već je postojao naum da isprobam malo nakupovane šminke iz zadnjeg i predzadnjeg new-in-a. A tajna agenda je bila da ne koristim niti jedan proizvod od Makeup Revolution, jer sam vam se, pretpostavljam, već popela na vrh glave s onim hajlajterom.


Voila.
Pokušala sam sjenčati na nekim netipičnim očnim mjestima, recimo uz "bridge" (korijen nosa?) direkt uz obrvu. Nije da sam daleko odmakla od uobičajene šablone, ali meni je svakako iskorak. Jednom mi se slučajno dogodilo da sam krivim kistom povukla malo boje na tom mjestu i učinilo mi se dobrim. Pa reko da probam to napraviti namjerno. Pa eto. Štajaznam. Nisam nezadovoljna :)
Koristila sam ni manje ni više nego SEDAM sjenila. To tako dođe s vremenom. Sad kad se šminkam svakidan rijetko mi se dogodi da koristim manje od 4 sjenila. Nepojmljivo mi je postalo izaći vani bez minimalno 3 gradacije na očima. Suptilne su to razlike, ali ja ih itekako vidim. Ionako se šminkam za sebe, a ne za druge.

opet puštamo obrve...

Koristila sam čak i olovku za oči. Isprva sam mislila totalno izbacit "obrubljivanje" tamnoćom na vanjskim kutevima, i zadržati neku prozračnost, mekoću i niski kontrast... Međutim... Izgledala sam k'o pljesnjiva buhtlica. Pa sam ipak sve zacrnila, čak sam i waterline pofarbala. Taj waterline mi je slaba točka, super mi se kako izgleda, ali ja to sve isplačem kroz 10tak minuta. Kme.

Što se obrva tiče, izrazito sam zadovoljna ovim novim, toniranim Essence gelom za obrve. Baš ono. Jako sam zadovoljna.

I počela sam tapkati okoloočnu BB kremu povrh pudera. Puno bolji rezultati. Jako dobra fora. Čitam i ja beauty blogove, LOL. Kamuflaža ide ispod, korektor iznad. Mislim, kako vam drago. Ali evo, ja dobivam bolje rezultate kad ga nanesem iznad. Sad mi predstoji testiranje svih korektora koje sam nagomilala i za koje sam mislila da su neupotrebljivi. A možda i jesu. Samo je jedan način da to saznamo.

...i brkove.

Evo jedna fensi pozerska...

Za ruž sam mislila da mi užasno stoji, ali nekako sam se saživila s njime i koristim ga jako često u zadnje vrijeme. Dopada mi se ta njegova neutralnost i svjetlina. A i tekstura je dobra, gelasto-kremasta, kao kod Misslyn ruževa, samo što je Max Factor gelastiji i trajniji. Baš iznenađenje. A činio mi se nepigmentiran, mastan i siv. Eto kako prvi dojmovi mogu prevariti čovjeka.

Moje novo Catrice rumenilo mi je postalo najomiljenije rumenilo IKAD (okej, možda su mi ipak draža MUR kremasta, jer se nadogradnja puno lakše odvija, s ovim suptilnim praškastim se nekad znam zacementirat). Dakle, nemam pojma kako bih opisala nijansu. Nije breskvasta, a opet ima te neke narančasto-roze u sebi. Nije smeđa jer nije smeđa :P Ja ga doživljavam kao jako suptilni bronzer. Nekako mi definira obraščiće, malo ih, ali malo, zarumeni. Koliko god da ga trpala neće izgledati napadno. I to mi je super. Nekad se ujutro zanesem, pa... Znate već ;)

Iako ja ne vidim tu neku iluminaciju koja se spominje na ambalaži. Meni treba hajlajter. NO SHIT!

A ovaj put sam se poslužila najnovijim primjerkom u kolekciji, novonovcatim (vrlo potentnim) Aura highlighterom - iako ima nešto krupnije čestice shimmera u sebi, dojam koji ostavlja je krajnje suptilan i fin. Malo se jače šljašti nego sam navikla, ali sam vrlo zadovoljna proizvodom.


Lice
- Catrice All Matt Plus 030 Warm Beige (recenzija)
- Garnier BB Miracle Skin Perfector (recenzija)
- Catrice Illuminating Blush 010 I'm Nuts About You
- Aura Highlighter 219 Golden Spice

Oči
- Catrice Prime & Fine baza za kapke
- Catrice Velvet Matte 010 Vanillaty Fair
- Catrice Mono sjenilo 580 Carrots Of The Caribbean
- Aura mono sjenilo 40 Orange Macaroon
- Deborah mono sjenilo (nemam pojma koja nijansa, bilo je na blagajni za 5 kuna)
- L'Oreal Inailible 040 Cosmic Black
- Sleek Garden of Eden paleta (recenzija) (tamnosmeđe sjenilo pod nazivom Flora)
- Essence crna olovka
- Max Factor Masterpiece maskara

Obrve
- Essence Make Me Brow (tamnija verzija)

Usne
-Max Factor 725 Simply Nude

Etogac.

Jedva čekam da me put nanese opet u Crnu Goru pa da iskrižam Aura wishlistu. U planu je i onaj drugi hajlajter, baza za lice, neka maskara, još min. 2 mat tekuća ruža (odlični su!), a možda upiknem i neki ruž i rumenilo... Puderi me isto zanimaju, ali to će pričekati jesen, jer nam predstoji period umiranja pod turističkim stampedom i topljenja pod vodopadima znoja.

Broj komentara: 20:

  1. Stpje ti ove boje na ocima kao salivene, stvarno je divan look, istice ti oci.

    OdgovoriIzbriši
  2. Na prvoj slici djeluješ tako milo, drago i inocent ^^ Super ti je look, kao što kaže špek, ističe ti oči ;) I brate mili, konačno look koji ne uključuje MUR :P Šalim se naravski :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa kad ja jesam milo djevojče XD LOL
      Moram ti priznat da nije bilo lako bez MUR-a, i uopće se snać među tim mono sjenilima :O

      Izbriši
  3. Prekokrasna si mi!
    Oči su definitivni wow :D
    Jako volim smeđe oči jer im sve ljepše stoji, pogotovo crna olovka :D
    Lepa si jako ♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajme Kike :3 Fuala ti :3 :*
      Crnu olovku nekako uvijek izbjegavam jer su ili presuhe ili premasne, i uvijek klize u podočnjake... Ali da je zahvalan alat, to je neporecivo!

      Izbriši
  4. Što slike više odmiču u postu, to mi se look sve više sviđa. Totalno si me navukla na kupnju Catrice baze za sjenila, ali niđe da je nađem.
    Daj ti meni javi kad ideš za CG po Auru da ja sastavim neki omanji popisić, pa se iskeširam kad dojdeš v Zagreb grad :DDD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Catrice baza obavezno. Bolja je od UDPP. I jeftinija. Alo. Treba kupit zalihe, nedobog da je povuku!
      Javi spisak, pa se dogovorimo ;)

      Izbriši
  5. Ja ću samo ukrasti nečiji komentar s fejsa: Da bar ja tako pogriješim s vremena na vrijeme :D Look mi je baš 80e i sviđa mi se jako :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Meni je ovo predivno, jako mi se sviđa kaj si izašla malo izvan "okvira" kapka, do korijena nosa i obrve. To mi uvijek daje neki kulerski izgled svakom looku.
    Jedino kaj bi mijenjala je još malo ovog smeđe-ciglastog sjenila izblendano prema dolje i unutarnjem kutu oka na donjoj lliniji trepavica. Baš bi mi zaokružilo look. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nekako se uvijek bojim po donjem kapku previše trackat, meni se to sve rastopi za 15 minuta... :(

      Izbriši
  7. Ova kombinacija boja ti odlično stoji i nema veze kaj je look kao jesenji, jer je nosiv u sva godišnja doma, zašto ne :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ni ja ne patim od tih podjela, al ovo je baš nekako, suho lišće hahaha :D

      Izbriši
  8. Sviđa mi se,ja sam isto ovog proljeća u nekakvim smeđim tonovima.Navikla sam te vidjeti sa tamnijim ruževima na usnama,ali i ovaj ti lijepo stoji.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. malo promjene ne škodi... a muž mi je nekidan rekao: Super ti je taj nudač <3 hahahaha

      Izbriši
  9. Ajme ovo sjenilo koje si stavila u unutarnji kut oka je predivno i mislim da jako lijepo paše smeđim očima!! Koje je to?!?!?
    I iš, nema podjele na godišnja doba! :D
    Da, lepa si!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Catrice mono, Carrots of the Carribean, uzela sam ga iz onih košara na blagajni, valjda su ga povukli? U zadnje vrijeme baš kupujem neka ta topla, crvenkasta sjenila... Tražim neku kul crvenu, da nije roza ni narančasta ni ciglasta ni bordo, i da je mat... Al ne ide mi hahahaha ;)

      Izbriši
  10. Imaš predobar oblik očiju za ovakve kreacije. Moje su toliko male da kada stavim po tri nijanse sjenila, vidise samo ona koja je najbliža obrvama :D Super!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma ovo ja podignem obrve ko aristokracija, da se vidi uradak XD inače je i kod mene slična situacija, gravitacija radi svoje :(

      Izbriši