petak, 29. siječnja 2016.

Freedom Makeup Pro Blush Palletes - recenzijica & swatchevi


Gledala sam ih mjesecima, oću, neću, što će mi, trebaju mi, ne trebaju mi... I eto, nakraju sam ih ipak uzela, da pokrijem sve univerzalne nijanse koje će mi ikad trebat u kitu.
Odmah na početku, da vas upozorim - ja sam debil s rumenilima. Jednostavno sam teški idiot za potrefit boju. Napredujem, ali još uvijek imam velikih problema odabrat rumenilo - ja znam koju boju želim dobit na obrazima, ali nikad nisam sigurna koja bi to bila boja u paleti/panu/kutiji. Priznajem da najčešće koristim provjerene, univerzalne nijanse, za koje znam da će dobro izgledat u određenim kombinacijama.
Jep, slabovidna sam na rumenila.


Na stranu sad to, ove dvije paletice su vrlo praktične. Nevelike, u relativno čvrstoj plastici, koja izgleda izdržljivo, ali ne znam kako će se pokazati na duže staze.
Sadrže po 6 načelno i u suštini mat rumenila, sa po 2 izrazito šljašteća, šljokicava, krupno-shimmerasta "highlightera", koji su meni osobno malo too much, iako mogu poslužit za neke specijalne fotošutinge i zajebanciju, za ozbiljno šminkanje su pregliterasti i truse se i šljoka ima svuđe okolo, pogotovo ovi u "rozoj" paleti. Mislim, nisu grozni, super su pigmentirani i to, ali ipak hvala ne. Ovi iz breskvaste palete se još daju iskoristit za neki ne-tako-suptilan sjajolik luk.


Što se raspona tonova tiče, tu je manje više sve što će vam ikad trebati, iako mi fali zemljanih tonova; za to bi mi vjerojatno bila savršena ona treća, bronzasta paleta ovog formata, ali za sada nisam zainteresirana.


Sad ispada da pljujem tu, ali nikako da dođem to trenutka kad počinjem pričati o teksturi, pigmentaciji i trajnosti ovih konkretnih 6 komada po paleti - rumenila.
E pa odlična su. Impresionirana sam. A evo i zašto:

1. Brutalno su pigmentirana
2. Nisu kredasta (ok, nisu baš ni svilenkasta, ali definitivno nisu brašno-prašna)
3. Traju cijeli dan (na mojoj masnoj koži su vidljiva i preko 6 sati, što je veliki uspijeh)


Zamjerka ide samo u smijeru veličine panova; malo su preuski i morate paziti da kistom ne pređete preko ostalih nijansi. Bilo bi mi draže da su formata ovih groznih highlightera, al ajd. I preko toga se može preći, ako koristim "precizni" kist za rumenilo, tj. onaj koji je malo zašiljen na vrhu (kako prevest "tapered"?)


Ova fotka iznad bi bila "na svjetlu", ova ispod bi bila "u hladu", mada razlike neke velike nema, ali se dobro vidi tekstura i razlike u highlighterima. Gornji red je dakako breskvasta paleta, a donji jest rozasta.


Evo vam još highlightera izbliza. Vidi se razlika breskvastih i rozih, itekako; oni iz roze palete su baš gritty i šljokasti, dok su ovi gore breskvasti puno suptilniji, nježniji i glađi.


Ono što moram još jednom istaknuti jest trajnost ovih rumenila. Definitivno su jedna od trajnijih iz moje skromne, ali rastuće kolekcije.


Još malo sličica. Na gornjoj slici možete vidjeti "Peach & Baked", vrlo su to lijepe breskvaste nijanse, iako su "matching" parovi prilično slični. "Pink & Baked" je nešto bolja po tom pitanju, iako su samo dvije nijanse hladnijeg podtona i zapravo uistinu roze; ali zato je tu ova grimizna koja mi je divna, ali malo flekasta i treba je malo duže blendati.


Nisam primjetila nikakve probleme na licu, nikakvo zatvaranje pora, ništa takvog.


Ovo su zbilja solidne palete za svakog početnika (ali i ostalih) jer pokrivaju velik raspon tonova i omogućavaju neposredno miješanje nijansi - sve je u jednoj maloj paleti. Uz to im je cijena smiješna (cca 70 kn) ako uzmemo u obzir teksturu, te izuzetnu dugotrajnost i mat finiš.
Moje zamjerke idu proporcijama rumenila jer otežavaju korištenje, kao i highlighterima u rozoj paleti, koji su definitivno mogli bit malo finiji :P


Broj komentara: 6:

  1. Ja imam tu zadnju, pisala nedavno o njoj, sa pola nijansi sam zadovoljna jako, ostale su jad jer su previse sljastece. Definitivno si potvrdila sto sam i mislila, ove dvije su daleko iskoristivije i laskavije.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ajme divne su mi obje ♥.♥
    Iako imam vec hrpu rumenila oni su mi uvijek vhjuhechjjv haha :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Mnogo mi se dopada "recenzijica" :) Divne boje, divne fotografije :D
    Novi post na http://beautyrebel09.blogspot.ba/2016/02/farmasi-lets-makeup-ruz-za-usne-21.html

    OdgovoriIzbriši
  4. Kupila sam Pink &Baked još ovo ljeto i skroz je zanemarila, jer me nervira kolko su uska i teško mi ih je uloviti kistom. I da, bolesno su pigmentirana.Zbilja treba imati laku ruku :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Jos jedna koja ima problem sa rumenilima..ja jos nisam postigla boju koju ocu..jako sam tamna pa nikako doc do zeljene boje...hihj

    OdgovoriIzbriši